Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

«Κληρώνει» για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νομαρχιακή της Αιτωλ/νίας

        
po-synelefsi-syriza-15-10-20146Δεκάδες είναι τελικά οι προτάσεις που έγιναν για  υποψηφίους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Κάποιες από αυτές είναι αλήθεια ότι προκαλούν… θυμηδία σε μέλη του κόμματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στα ονόματα αυτά υπάρχουν και πολλά μέλη της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Τραπεζιώτης που χθες πάντως, κατα τη διάρκεια της συνελευσης της Δ.Ο. Αγρινίου του κόμματος,  δήλωσε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν πάνω από 30 άτομα, τη στιγμή που οι κενές θέσεις είναι ελάχιστες αφού από τους εννέα συνολικά υποψηφίους θα πρέπει να αφαιρεθούν οι νυν βουλευτές (Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου) αλλά και πιθανότατα ένας υποψήφιος που θα προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα στα ονόματα που έχουν προταθεί, είναι και μερικά που προέρχονται από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», όπως του πρώην υπουργού Χρ. Κοκκινοβασίλη, του κ. Άρη Λιαροκάπη,  του κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, της πρώην αντιδημάρχου Κ. Κατσαρή, του πρ. Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Τορουνίδη κλπ. Παράλληλα υπάρχουν εκτός του κ. Τραπεζιώτη και αρκετές προτάσεις ατόμων που προέρχονται  από το δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο.
Πέραν αυτών  που είναι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους Τοπικές Οργανώσεις, υπάρχουν και αυτές που κατατέθηκαν απευθείας στο κόμμα κεντρικά. Η κρίσιμη συνεδρίαση της Ν.Ε του κόμματος θα γίνει σήμερα το βράδυ και με βάση τα όσα προβλέπονται, το όργανο έχει το δικαίωμα να προκρίνει μέχρι τον διπλάσιο αριθμό των υποψηφίων, μεταξύ αυτών που έχουν προταθεί και που αγγίζουν τον αριθμό των τριάντα. Ενδεχομένως μέχρι το βράδυ κάποιες να έχουν αποσυρθεί ή να έχουν προστεθει και άλλες.
Στη συνέχεια οι προτάσεις της Ν.Ε εξετάζονται από την κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος, που οφείλει να υιοθετήσει κάποιες από αυτές αλλά και να προτείνει με τη σειρά της μια ή δύο υποψηφιότητες. Η τελική πρόταση θα εγκριθεί από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου