Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.....


(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ)
Οι εκλογές τελείωσαν, νικητές και ηττημένοι έβγαλαν τα συμπεράσματα τους (σιγά τα ωά) , πήραν τα μηνύματα τους (έτσι τα λένε τώρα) αλλά τελικά μόνον η κοινωνία και ο φτωχός λαός μας «έπαιξε» και έχασε. Μονά ζυγά και τα πάντα όλα, για την εξουσία. Και έτσι και αλλιώς όλα δικά της, είναι. Και τα καλά και τα κακά. Και τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Και τα μικρά και τα μεγάλα. Οι κάθε λογής εξουσιαστές της κάθε μικρής ή μεγάλης κοινωνίας πάντα παίρνουν μηνύματα!!! Μόνο που συνήθως τα γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους και ξανά μανά αργότερα από την αρχή.
Και όσο μικρό και αν αποκαλέσουν κάποιοι το σημερινό μας θέμα όσο ασήμαντο και να το χαρακτηρίσουν εμάς δεν θα μας κάνουν να είμαστε λιγότερο εξοργισμένοι.
Και εξηγούμαστε. Οι κυβερνώντες μας,  πριν τρείς-τέσσερεις μήνες ψήφισαν στη βουλή (νομοθέτησαν ως εκπρόσωποι μας και πληρώνονται γι’ αυτό) έναν νόμο που αναφερόταν στον τρόπο διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα και μεταξύ άλλων προέβλεπε τα ποσά των εκλογικών δαπανών εκάστου εκ των συμμετεχόντων καθώς και τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν. Το νομοθέτημα αυτό από τον Αύγουστο που μας πέρασε είναι νόμος του κράτους.
Συγκροτήθηκε  επιτροπή ελέγχου δαπανών, στην Περιφέρεια και στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός και μετέχουν ως μέλη ένας εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ και της ΤΕΔΚ / ΕΝΑΕ. Αποκλειστικό έργο της επιτροπής αυτής ήταν και είναι να πραγματοποιεί τον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων και των εκλογικών παραβάσεων, σύμφωνα με τον νόμο 3870/2010 που ψήφισε η βουλή μόλις πριν λίγους μήνες (το καλοκαίρι) όπως είπαμε παραπάνω.
Η επιτροπή αυτή, σύμφωνα με την νομοθεσία, επιβάλλει ποινές στους παραβάτες άμεσα (το αργότερο μέχρι πέντε μήνες μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων) και χωρίς την παρέμβαση πολιτικού προσώπου. Οι επιβαλλόμενες ποινές μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι την έκπτωση από το αξίωμα, προσώπων που έχουν εκλεγεί αλλά και πέρα των άλλων διοικητικών ποινών που επιβάλει (πχ πρόστιμα), η Επιτροπή, μπορεί στις περιπτώσεις που έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα (π.χ. φοροδιαφυγή) να στείλει για τα περαιτέρω στον εισαγγελέα τα στοιχεία που έχουν προκύψει.
Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, όλα τα έσοδα (και τα έξοδα) των συνδυασμών θα έπρεπε να είναι ονομαστικά και οι πληρωμές να διακινούνταν μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί μπορούσαν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου για εκδηλώσεις που θα έκαναν (και τα οποία θα ήταν ονομαστικοποιημένα) ενώ κρατούσαν (ή θα έπρεπε) και θεωρημένα από την ΔΟΥ βιβλία, Εσόδων-Εξόδων.
Ο νομοθέτης με τον νόμο αυτό, ασφαλώς, σκοπό είχε αφ’ ενός να περιορίσει το κόστος του προεκλογικού αγώνα, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, και να διεκδικήσουν με ίσες δυνατότητες την εκλογή τους, άνθρωποι που έχουν πραγματική τοπική ακτινοβολία χωρίς να διαθέτουν ταυτόχρονα υπέρογκα ποσά για πανάκριβες καμπάνιες αλλά και να πατάξει το όργιο φοροδιαφυγής που παρατηρούνταν συνήθως από επαγγελματίες κάθε είδους που εμπλεκόταν σε αυτές τις διαδικασίες καθώς βέβαια να πατάξει η να περιορίσει και το πολυθρύλητο «Μαύρο Πολιτικό» χρήμα.
Η εφαρμογή του νόμου φυσικά και ήταν υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και τους κάθε είδους υποψηφίους, που συμμετείχαν τόσο στις εκλογές για την Περιφέρεια όσο και για τους Δήμους με πληθυσμό πάνω από τους 10.000 κατοίκους.
Μάλιστα ο νομοθέτης και στα πλαίσια της λεγόμενης διαφάνειας ανάγκασε όλους τους συμμετέχοντες να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ΟΛΑ τα σχετικά (έσοδα και έξοδα που έκαναν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου).
Και εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος και της υποχρέωσης σήμερα καθώς μετά τον προεκλογικό και εκλογικό ορυμαγδό βρήκαμε το χρόνο να κοιτάξουμε από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και ως ενεργοί πολίτες, τι και πόσα χρήματα διακινήθηκαν σε αυτές τις εκλογές, την σχετική ιστοσελίδα, πέσαμε από τα σύννεφα, καθώς ανακαλύψαμε ότι όλη αυτή η διαδικασία και αυτό το νομοθέτημα ήταν μια τεράστια μπαρούφα.
Ένας νόμος που οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν γι’ αυτόν, ένας νόμος που οι φωστήρες οι βουλευτές μας ανάλωσαν χρόνο και φαιά ουσία κουρελιάστηκε με τον χειρότερο τρόπο από κάποιους άλλους συμπολίτες μας, που τρομάρα τους και τρομάρα μας, εμείς τους εκλέξαμε πρόσφατα για να «τακτοποιήσουν» τα της τοπικής μας κοινωνίας!!! Και αυτοί οι ίδιοι με ξεδιάντροπο τρόπο. Γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τον νόμο, τις διαδικασίες του και όλα τα συναφή τον γελοιοποιούν και ταυτόχρονα γελοιοποιούνται. Και όλα αυτά την ώρα που η κοινωνία μας, οι πολίτες αυτής της χώρας, αυτού του τόπου, βιώνουν ην μεγαλύτερη πολύ-επίπεδη κρίση, της σύγχρονης ιστορίας.
Αυτά λοιπόν που είδαμε και διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών μας προκάλεσαν κατ’ αρχή πανικό γιατί τέτοια ξετσιπωσιά ψεύδους, ανακριβειών και σαχλαμάρας, δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να συναντήσουμε από ανθρώπους που διεκδίκησαν χθες την ψήφο μας και αύριο θα είναι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και επικεφαλής σε νομικά πρόσωπα, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λ.π.. Μας προκάλεσαν οργή γιατί εκτός από αυτούς τους εμπλεκόμενους είδαμε ένα σωρό άλλους επαγγελματίες να ψεύδονται με τον χειρότερο τρόπο εκδίδοντας διάφορα απίθανα επίσημα φορολογικά στοιχεία.  Μας προκάλεσε λύπη γιατί είδαμε άλλους να αδιαφορούν εντελώς για το νόμο αλλά τουλάχιστον αυτοί να διασώζονται καθώς δεν γράφουν ψέματα!!! Μας προκάλεσε προβληματισμό για το που πάμε καθώς και το πόσο δίκιο έχει η κάθε κυρία Μέρκελ που μας αποκαλεί ως λαό όπως μας αποκαλεί. Και μας γεννήθηκε και ένα ερωτηματικό. Τι θα κάνει η πολιτεία σε αυτό το χάλι; Θα εφαρμοστεί ο νόμος; Θα κινητοποιηθούν οι Εφορείες; Θα ελέγξουν τα παραστατικά των επαγγελματιών; Προκύπτουν τεράστια ζητήματα από την ανάγνωση των σχετικών πινάκων (στη σελίδα 5 θα βρείτε συγκεντρωτικούς πίνακες για τους συμβούλους του Αγρινίου). Ζητήματα που σχετίζονται με το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε όλο αυτό το διάστημα αλλά και ζητήματα εφαρμογής του νόμου.
Θα αναφερθούμε πολύ ενδεικτικά σε ορισμένες περιπτώσεις που επισημάναμε με τη σημείωση ότι οι αναφορές είναι απόλυτα ενδεικτικές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικές αναφορές. Και δεν αποτελούν προσωπικές αναφορές πολύ απλά γιατί η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχουν καταθέσει στοιχεία είναι μακράν και μακριά από κάθε στοιχείο αλήθειας και πραγματικότητας.
Θα αρχίσουμε με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και τον κ. Βασίλη Νικάκη που για τον προεκλογικό του αγώνα είχε έσοδα 799 ευρώ και δαπάνησε για ψηφοδέλτια και έντυπο υλικό 799 ευρώ!!! Μάλιστα καλά διαβάσατε 799 ευρώ!!!
Θα συνεχίσουμε με τον υποψήφιο στο Μεσολόγγι κ. Μουρκούση που είχε έσοδα 2.000 ευρώ και ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα με 3.680 ευρώ!!! Απ’ αυτά δαπάνησε τα 2.200 για εκτύπωση ψηφοδελτίων αλλά και έντυπη διαφήμιση!!!
Ξανά στο Αγρίνιο και σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των δύο συνδυασμών που συνέχισαν στον β’ γύρο. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο κ. Γρίνος Γιώργος (νυν πρόεδρος Δ.Σ. που επανεξελέγη) είχε έσοδα 550 ευρώ και δαπάνησε 528 ευρώ. Το όριο δαπανών του ήταν 2.000. Τα χρήματα αυτά ο κ. Γρίνος τα δαπάνησε σε μια καταχώρηση σε περιοδικό 50 ευρώ!!! Σε καταχώρηση σε μια εφημερίδα 100 ευρώ και σε εκτύπωση εντύπων και καρτών με μόλις 270 ευρώ + το Φ.Π.Α. (τα ποσά τα αναφέρουμε και κρατήστε τα γιατί θα δείτε παρακάτω υπάρχουν σε άλλους, διαφορετικές τιμές!!!).
Πάλι στον συνδυασμό του κ. Μοσχολιού και η επόμενη ενδεικτική αναφορά μας.
Η κυρία Κολοβού-Λεχωρίτη (νυν αντιπρόεδρος Δ.Σ. δεν εξελέγη) είχε έσοδα 307 ευρώ και δαπάνησε 307 ευρώ!!! Πού τα δαπάνησε; Στην εκτύπωση καρτών έναντι 250 ευρώ + Φ.Π.Α. (Η κυρία Κολοβού μάλλον πλήρωσε ακριβά καθώς ο κ. Γρίνος σχεδόν με τα ίδια λεφτά έβγαλε και κάρτες και Φυλλάδια!!!).
Μένουμε στον ίδιο συνδυασμό και πάλι για να συναντήσουμε την δήλωση της κυρίας Ευαγγ. Κραβαρίτη (νυν συμβούλου που επανεξελέγη). Η κα Κραβαρίτη δηλώνει έσοδα 2.000 και δαπάνες 798 ευρώ. Απ’ αυτά έδωσε 700 ευρώ ως εισφορά στον συνδυασμό και 80 ευρώ για…. κάρτες (τυχερή η κυρία Κραβαρίτη που όχι μόνο εξελέγη αλλά πλήρωσε και το 1/3 των χρημάτων που πλήρωσε η κα Κραβαρίτη που δεν βγήκε). Τελικά η κα Κραβαρίτη από τα έσοδα των 2000 ευρώ της περίσσεψαν και 1.200 ευρώ. Αυτό είναι τύχη. Συνεχίζουμε στα ίδια πεδία. Συναντάμε λοιπόν τη δήλωση του κ. Στάθη Τσούκαλου (νυν αντιδήμαρχος, που εξελέγη). Γράφει λοιπόν: Έσοδα 2.000 και έξοδα 1772. Τα έξοδα αφορούσαν ταχυδρομικά 545 ευρώ, εισφορά στον συνδυασμό 700 ευρώ, 320 ευρώ για κάρτες και έντυπα μαζί καθώς και διαφήμιση σε περιοδικό 50 ευρώ και σε εφημερίδα 70 ευρώ. Όπως φαίνεται ο κ. Γρίνος και ο κ. Τσούκαλος έχουν αρμονία στα έξοδα τους!!! Μόνο που ο κ. Τσούκαλος ξέχασε στις επιστολές να βάλει….. τα φάκελα!!! Ή μήπως να τα έστειλε χωρίς φάκελο; Μπορεί. Να παραμείνουμε ακόμη για λίγο εδώ. Η κυρία Σολακίδου- Πιστιόλη τώρα (σύζυγος του διοικητή της Τροχαίας εκ Πτολεμαϊδας αν δεν κάνουμε λάθος που εξελέγη), γράφει: Έσοδα 150ευρώ και έξοδα 50 ευρώ +Φ.Π.Α. για κάρτες!!! Έτσι για να βλέπουν οι άλλοι που κάποιοι πλήρωσαν και λίγα και εξελέγησαν. Αμ’ πως…. Τώρα τα έντυπα που κυκλοφόρησαν προφανώς ήταν δωρεά του…. τυπογράφου!!! Άρα λεπτομέρεια!!! Να πάρουμε και την περίπτωση της κυρίας Ρούση Αγγελικής (από την εκλογ. Περιφ. Νεάπολης που εξελέγη). Δηλώνει λοιπόν η κυρία Ρούση (σύζυγος αστυνομικού και αυτή). Έσοδα 980 ευρώ και έξοδα 903 ευρώ. Που τα πλήρωσε; Ιδού: Διαφημίσεις σε εφημερίδες με τις εξής τιμές. Σε μια πληρώνει 20 ευρώ (σημείωση τόσο κοστολογείται η μικρή αγγελία στη «Ε»), στην άλλη 24 ευρώ (30 ευρώ στην «Ε» κοστολογείται η αγγελία γάμου), στην τρίτη 50 ευρώ (ακριβή αυτή!!!), ραδιοφωνική διαφήμιση σε ένα σταθμό 44 ευρώ, σε άλλον  150+ΦΠΑ , 40 ευρώ το μήνυμα και 50 η καταχώρηση σε περιοδικό αλλά και 50 ευρώ διαφήμιση στο Ιντερνέτ γενικώς!!!
Αυτά τα λίγα και χωρίς να είναι και οι τραγικότερες των περιπτώσεων από τον συνδυασμό του κ. Παύλου Μοσχολιού.
Από τον συνδυασμό του Δημ. Σταμάτη πάλι επιλέγουμε ανθρώπους που εξελέγησαν. Αρχίζουμε με τον κ. Γκρίζη Νικ. (νυν σύμβουλος που επανεξελέγη). Γράφει λοιπόν. Έσοδα 500 και έξοδα 161 ευρώ. Τα έξοδα του κ. Γκρίζη ήταν γενικώς διαφημιστικές καταχωρήσεις 85 ευρώ+Φ.Π.Α., προεκλογικές δημοσιεύσεις 55+Φ.Π.Α. Μέσα στη φθήνια ο κ. Γκρίζης αλλά μάλλον ξέχασε κάποια πραγματάκια (π.χ. ας πούμε τα φυλλάδια του ή τα χαρτομαντηλάκια του!!!). Δεν νομίζετε; Ο δεύτερος εντελώς ενδεικτικά επιλεγμένος από τον συνδυασμό Σταμάτη είναι ο κ. Κοτρολός Λ. (νυν δημ Σύμβουλος που επανεξελέγη) που είχε έσοδα 2.000 και έξοδα 780 ευρώ. Δαπάνησε ο κ. Κοτρολός αναλυτικά: για 2.000 Τετράχρωμα έντυπα 200 ευρώ, για τετράχρωμες Κάρτες 80 ευρώ, για διαφημιστική Καταχώρηση στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΕΙΑ» 80 ευρώ, για καταχώρηση στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ  80 ευρώ, διαφημιστικά μηνύματα στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ 40 ευρώ, για καταχώρηση προεκλογικά αγώνα σε άλλο άγνωστο μέσο 100 ευρώ, καταχώρηση στην εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 25 ευρώ (είπαμε η μικρή αγγελία στην εφημερίδα «Ε» κοστίζει 20 ευρώ και η αγγελία γάμου 30!!!), για καταχώρηση στην ιστοσελίδα agrinionews.gr 20 ευρώ
για διαφημιστική προβολή στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» 24,60 (δεν κυκλοφορεί τέτοια εφημερίδα Λάμπρο μου). Και ένας τελευταίος τώρα από το συνδυασμό Σταμάτη για να ολοκληρώσουμε. Ο Θεόδωρος Σεϊτανίδης (νυν σύμβουλος, που δεν εξελέγη) είχε έσοδα 2.000 και έξοδα 450. Αυτά τα δαπάνησε ως εξής: Κάρτες 85 ευρώ+Φ.Π.Α., έντυπα  90 ευρώ+Φ.Π.Α. (σας έπιασε Κώτσους ο Θόδωρος τους υπόλοιπους  που «σκάγατε» τα ωραία σας ευρω!!! Πού τα 170 του κ. Σεϊτανίδη που τα 250 και τα 300 κάποιων άλλων!!! Συνεχίζουμε γιατί ο κ. Σεϊτανίδης έκανε καλές συμφωνίες φαίνεται. Και ιδού: διαφημιστική καταχώρηση  50 ευρώ σε άλλη εφημερίδα, 20 ευρώ, σε τρίτη 40 ευρώ, το ίδιο και σε τέταρτη και πέμπτη. Τέλος διαφήμιση στο… ιντερνέτ 20 ευρώ!!!
Όλα αυτά τα ονόματα που αναφέρθηκαν ούτε τα χαρακτηριστικότερα ήταν ούτε τα πιο κραυγαλέα. Δεκάδες άλλα έχουν τα ίδια η ακόμη χειρότερα νούμερα. Νούμερα ενδεικτικά μια κουτοπονηριάς, μιας αδιαφορίας και μιας μαγκιάς που έχει οδηγήσει τη χώρα εδώ που την έχει οδηγήσει. Δυστυχώς δεν αλλάζουμε ποτέ και με τίποτε. Δυστυχώς δεν πιστεύουμε ότι θα συγκινηθεί κανείς από όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Δυστυχώς το κράτος θα πληρώνει σε μια εφημερίδα η έναν ραδιοφωνικό σταθμό μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ για μια διαφήμιση και ο κάθε υποψήφιος για να γλυτώσει τον Φ.Π.Α. θα πληρώνει 20, 30, ή 40 ευρώ. Δυστυχώς ο κάθε εμπλεκόμενος επαγγελματίας στο τέλος του τριμήνου θα έχει να λαμβάνει και επιστροφή Φ.Π.Α. εξ’ αιτίας όσων αγόρασε αλλά θα φαίνεται ότι δεν πούλησε. Και δυστυχώς οι ελεγκτικές αρχές θα κάνουν τα στραβά μάτια στην εξόφθαλμη φοροδιαφυγή που συνέβη μπροστά στα μάτια του το προηγούμενο διάστημα. Δυστυχώς πτωχευμένοι ήμασταν και πτωχευμένοι θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο συνεχίζεται το ίδιο βιολί απ’ όλους μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 1. Όσοι θέλουν να δουν λεπτομέρειες και όλα τα μεγαλεία των ΕΚΛΕΚΤΩΝ τους ας ακολουθήσουν το παρακάτω LINK: http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html#expenses (κλικάροντας πάνω στα ονόματα των υποψηφίων ανοίγει παράθυρο  όπου φαίνονται τα διάφορα ποσά). Αξίζει τον κόπο, πιστέψτε μας. Αυτούς τους ανθρώπους μας τους πρότειναν και μεις τους ψηφίσαμε.
2. Το θέμα αυτό έχει δημοσιευτεί σχεδόν αυτούσιο στην εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" του Αγρινίου που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

7 σχόλια:

 1. Επιτελους ενα καλο αρθρο!
  Περιμενω να δω αν θα γινουμε κρατος(ευνομουμενο), αν θα γινουμε ανθρωποι.
  Με αυτα και με αυτα πτωχευσαμε.
  Αν δεν μπει και τωρα ταξη που ειμαστε με την τροικα πανω απο το κεφαλι και την απειλη της μη καταβολης δοσεων, ειμαστε χαμενοι απο χερι.

  Διαφανεια, περιορισμος σπαταλης, δικαιοσυνη.
  Οσοι υπερεβησαν τα ποσά που προβλεπονταν, και οσοι ΔΕΝ δηλωσαν τις δαπανες τους, να τιμωρηθουν οπως οριζει ο νόμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχως οταν καποιοι φωναζαν εμεις τους κοροιδευαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γατε, απο μια μεριά καλά τα λες. Αλλά απ' την άλλη τους στηρίζεις με νύχια και δόντια. Τελικά δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και τοβ χωροφύλακα. Διάλεξε επιτέλους. Μεγάλωσες πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σιγά μην συγκινηθεί κανένας και καμιά Επιτροπή ή καποιος άλλος απ' αυτά. Σιγά μην δεν τα ξέρουνε. Γαλαζουλα, Μακρασίμου κ.λ.π. εφοριακοί είναι.Τι περιμένεις καημένε και συ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 4Δεκ 44 τιμη σαυτους που δεν αφησαν να γινουμε αλβανια βουλγαρια σκοπια ρουμανια χωρες παραδεισενιας ψευτοφασιστικης δημοκρατιας

  Παιδιά μου, σήμερα ή αύριο θα αντιμετωπίσουμε πολυάριθμο, επικίνδυνο και καλά εξοπλισμένο εχθρό, φανατικό στην εγκληματική του ιδεολογία. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια πίστη που επέδειξε το σώμα της Χωροφυλακής από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα Πιθανόν να υποχρεωθούμε να αμυνθούμε μέχρις εσχάτων, και πιθανόν να χρησιμοποιήσωμεν και την λόγχη, ακόμα και να έλθωμεν σώμα με σώμα με τους κομμουνιστές. Η θυσία για την πατρίδα πρέπει να μας εμπνέει και το υπέρτατο χρέος προς την τιμή των όπλων μας, πρέπει να μας οιστρηλατεί. Καμιά ανθρώπινη δύναμη στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να μας λυγίσει και να μας υποτάξει, όταν έχουμε μπροστά μας το παράδειγμα των Σουλιωτών και των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, που αναγκάστηκαν να τρέφονται και με φύλλα δένδρων ακόμα για να μην παραδοθούν. Η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από δάκρυα και αίμα, ηρωισμούς και θυσίες. Γι’ αυτό συνεχίζει τον ένδοξο δρόμο της η αθάνατη αυτή φυλή που λάτρεψε την ανδρεία και θεοποίησε την παλικαριά. Δεν θα λογαριάσουμε τον αριθμό των αντιπάλων μας. Τον Οκτώβριο του 1940 το ίδιο πράξαμε. Η ανδρειωμένη ψυχή της φυλής μας δεν λογάριασε τα εκατομμύρια των λογχών του εχθρού, γιατί η παλικαριά δεν μετριέται με τον πήχη, ούτε ζυγίζεται. Δημιουργεί, εξυψώνει και επιτυγχάνει θαύματα. Ο εχθρός δεν πρέπει να καταλάβει το οχυρό μας.

  «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

  Αυτό είναι το σύνθημα μας, αυτές οι λέξεις πρέπει να σας εμπνέουν και να σας καθοδηγούν.

  «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

  Φώναξαν αμέσως οι Χωροφύλακες…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τελικά θα ακυρωθούν οι συνδυασμοί αυτοί ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ωραιος εισαι οτι γουσταρεις γραφεις και κανεις τον δημοκρατικο πολιτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή