Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Σκληρή επίθεση της Γεννηματά: «Διχάζετε τους Έλληνες – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ»

                                                                                      
          

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την για «επικίνδυνη πολιτική και κρυφή ατζέντα που οδηγεί τη χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης».

Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. «Επιλέξατε να υποταχθείτε στους κήρυκες της ρήξης και της δραχμής» είπε και πρόσθεσε: «Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι ηρωική πράξη αντίστασης. Διχάζετε τους Έλληνες για να μην διχάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας να προστατέψει την συνταγματική τάξη και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Ο ρόλος σας είναι καθοριστικός. Θα δεχτείτε να είστε ο Πρόεδρος που θα βλέπει τη χώρα να φεύγει ολοταχώς από το ευρώ;» είπε η κ. Γεννηματά.
Τόνισε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δημιουργεί αδιέξοδο και καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στο τι θα σημαίνει ένα «όχι» στο δημοψήφισμα. «Ποιο πλάνο υπάρχει για τη χρηματοδότηση της χώρας και των τραπεζών; Πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Πως θα αποφασίσει ο πολίτης αν δεν ξέρει ποιος είναι ο άλλος δρόμος, τι τον περιμένει;».
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είπε: «Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε ως ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα» και τον κατηγόρησε ότι παραπλάνησε το λαό με προεκλογικές υποσχέσεις.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει στο λαό ξεκάθαρες εξηγήσεις: «Επιθυμείτε ή όχι τελικά την παραμονή της χώρας στο ευρώ;».
«Το δημοψήφισμα σύρει τη χώρα σε μια επικίνδυνη περιπέτεια… Ναι ή όχι στο ευρώ, ναι ή όχι στην Ευρώπη.. Αυτό είναι το δίλημμα που βάζετε στο λαό» πρόσθεσε.
«Δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα. Μην προσπαθείτε να αποφύγετε την ομολογία της αποτυχίας σας. Δεν θα καταφέρετε να αποδράσετε παγιδεύοντας τους πολίτες σε ερωτήματα για το τι θέλουν και τι δεν θέλουν».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη ρήξη. «Η επιστροφή στη δραχμή είναι οπισθοδρόμηση δεκαετιών και αφήνει τη χώρα έκθετη σε προκλήσεις και εντάσεις» είπε.
«Φοβάμαι ότι με τις επιλογές σας διευκολύνετε αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και που χρόνια προπαγανδίζουν το Grexit» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη στα δύσκολα με κόστος για το κόμμα και βάλαμε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Σταθήκατε άβουλοι όλοι αυτό το διάστημα. Δεν έχετε το δικαίωμα να είστε τώρα μοιραίοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου