Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΥΟ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ..... ΧΟΡΕΥΟΥΝ


Δεν κάναμε καμία ανάρτηση μέχρι σήμερα για το θέμα της ανακάλυψης όπλων σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο όχι γιατί δεν είχαμε χρόνο αλλά πολύ απλά γιατί δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του μεταφορέα (βαποράκια) «ειδήσεων» και «πληροφοριών» από ανώνυμες αστυνομικές πηγές κ.λ.π.
Δεν αναφερθήκαμε καθόλου, στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στην μαθητική πορεία που έγινε χθες στο Αγρίνιο καθώς αφ’ ενός ήταν εντελώς ασήμαντα αλλά και αφ’ ετέρου θα έπρεπε να καυτηριάσουμε δύο συμπεριφορές. Αυτούς που πετούσαν πέτρες αλλά και αυτούς που απαντούσαν με δακρυγόνα (σας θυμίζει τίποτε η εικόνα των μικρών Παλαιστινίων με τις σφεντόνες και των πάνοπλων ισραηλινών με τα πολυβόλα;).
Σήμερα όμως θα σχολιάσουμε εμμέσως αυτά που διαδραματίστηκαν στο Αγρίνιο ασκώντας κριτική σε μια φιλική μας ιστοσελίδα που ασχολήθηκε εκτενώς με τα θέματα αυτά. Περιοριζόμαστε μόνο σε αυτή την κριτική γιατί αν την προχωρήσουμε και σε άλλα διαδικτυακά μέσα (δήθεν μπλογκ και μπλόγκερς) θα χάσουμε τη μπάλα.
Είναι γεγονός πως σε εποχές κρίσης χρησιμοποιούνται διάφορα γεγονότα που «προσφέρουν» στην κοινωνία «άρτον και θεάματα». Οι πολίτες επιχειρείται από την εξουσία και τους μηχανισμούς της να μεταβληθούν σε θεατές ρωμαϊκής αρένας. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε γύρω από τις έρευνες και τις συλλήψεις που έγιναν πρόσφατα. Ο στόχος τους ήταν αφ’ ενός η έστω και προσωρινή απόσπαση της προσοχής από την καθημερινή, θλιβερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα αλλά και αφ’ ετέρου η αποδυνάμωση και αποθάρρυνση των πολιτών στο να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που θα γινόταν για την επέτειο της δολοφονίας  του Γρηγορόπουλου. Απλά πράγματα και κατανοητά σε όλους. Και μπροστά σε αυτούς τους δύο στόχους παραμερίστηκαν άλλα και σοβαρότατα πράγματα. Παραμερίστηκε φερ’ ειπείν η δυνατότητα που είχαν οι λεγόμενες διωκτικές αρχές παρακολουθώντας όλους αυτούς που είχαν εντοπίσει να φτάσουν ίσως σε πολύ μεγαλύτερα πράγματα.
Αλλά οι αναφορές μας αυτές ξεφεύγουν από τον σχολιασμό που προαναφέραμε. Επανερχόμαστε λοιπόν σ’ αυτό. Γράφει λοιπόν η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «πληροφορίες για συλλήψεις και προσαγωγές»!!!! Έτσι του είπαν του συντάκτη του κειμένου έτσι έγραψε. Στην πραγματικότητα όμως καμία σύλληψη και καμία προσαγωγή δεν έγινε. Γράφει ο συντάκτης της ιστοσελίδας «Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον ρόλο του χώρου (σ.σ. του διαμερίσματος στο Αγρίνιο), ως κεντρική «γιάφκα» οργάνωσης που ετοίμαζε χτύπημα». Στην πραγματικότητα η «κεντρική γιάφκα» του Αγρινίου έκρυβε ένα καλάσνικωφ (πόσα τέτοια άραγε υπάρχουν σε σπίτια στην περιοχή μας;), ένα άλλο όπλο που δεν λειτουργούσε και ένα πιστόλι (πόσα τέτοια έχουν στο σπίτι τους άραγε αγρινιώτες;). Αυτά τα ευρήματα λοιπόν έγιναν ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΙΑΦΚΑ. Γράφει λοιπόν η ίδια ιστοσελίδα βρέθηκε και δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Αγρίνιο, συνδέοντας το με την υπόθεση. Το αυτοκίνητο όμως αυτό ήταν σύμφωνα με την αστυνομία από…. άλλη υπόθεση!!! Έπρεπε όμως να γραφτεί έτσι γιατί «όλα οδηγούσαν» στην υπόθεση ότι το Αγρίνιο μπορεί να είναι το επίκεντρο της τρομοκρατίας. Και αυτή η εκδοχή επισημαίνεται από την ίδια ιστοσελίδα καθώς σε άλλη ανάρτησή της, τονίζεται ότι το Αγρίνιο ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του ΦΟΥΝΤΑ (λάθος κι αυτό καθώς η καταγωγή του Φούντα ήταν από το Αιτωλικό) αλλά και η μνήμη των παλιότερων μπορεί να ανασύρει τις υποθέσεις του Μάκη του Μπουκουβάλα ή του Νώντα του Σκυφτούλη!!! Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην…. Πανούργα «αστυνομική σκέψη» των σύγχρονων Σαϊνιδων!!! Ένας δημοσιογράφος όμως γιατί να τα αναπαράγει όλα αυτά;
Το αποκορύφωμα όμως όλου αυτού του σκεπτικού ο συντάκτης των κειμένων της ιστοσελίδας το εναποθέτει σε μια τελευταία ανάρτησή του. Όπου εκεί πλέον το «αστυνομικό του δαιμόνιο» -καλύτερα αυτών που του τα υπαγορεύουν- βρίσκεται σε οργασμική φάση!!! Η «γιάφκα» που βρέθηκε γράφει βρίσκεται ακριβώς απέναντι από στέκι αντιεξουσιαστών!!! Ευθέως λοιπόν συνδέεται η γιάφκα με πρόσωπα και χώρο που δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο. Εδώ κάποιος σταυροκοπείται από τα τεράστια άλματα της σκέψης. Σε μια υποτίθεται περιοχή που η αστυνομία έχει στραμμένη την προσοχή της οι τρομοκράτες στήνουν μια «γιάφκα» γιατί θέλουν να βλέπουν από κοντά η συνενόχους τους ή συντρόφους τους ή….. Χριστέ και Παναγιά μου!!! Αφήστε που το διαμέρισμα με το αντιεξουσιαστικό στέκι δεν είναι «ακριβώς απέναντι» αλλά στα 200 μέτρα. Αυτό είναι μια λεπτομέρεια.
Όλα αυτά όμως όπως και πολλά άλλα τα παθαίνει κάποιος που κουβεντιάζει πολύ με…. Αστυνομικές πηγές!!! Ας προσέχουν λοιπόν καλοί φίλοι με ποιούς κουβεντιάζουν αλλά και τι γράφουν.
Στο θέμα τώρα των «επεισοδίων» κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας.
Πέσανε κάποιες πέτρες από μια ομάδα μαθητών, μπαχαλάκηδων ή λοιπών νεαρών. Και πέσανε κάποια δακρυγόνα ενώ οι αστυνομικοί έπιασαν στο κυνηγητό (χα χα χα) κάποιους νεαρούς. Γράφει λοιπόν η ιστοσελίδα ότι συνελήφθησαν πέντε (5) ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί!!! Και ευθέως ο αναγνώστης βγάζει το συμπέρασμα ότι αφού τραυματίστηκαν αστυνομικοί θα έγινε ο «κακός χαμός» το δυστύχημα όμως είναι ότι ο ένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε αλλά «έσκασε» από το τρέξιμο και είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο ενώ  άλλος κατά τη στιγμή της σύλληψης ενός μαθητή όπως τον έπιασε από ο μπουφάν του, στραμπούληξε  (ίσως και να το έσπασε) το μικρό δάχτυλο του χεριού του!!!
Αυτοί ήταν οι τραυματισμοί των αστυνομικών. Είναι φανερό ότι έτσι δημοσιογραφία δεν γίνεται. Είναι φανερό ότι έτσι το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» θα ακούγεται όλο και περισσότερο στις πορείες και τις εκδηλώσεις αυτών των ανθρώπων.
Σε κάθε περίπτωση όμως όλα τα παραπάνω ας γίνουν ένα μάθημα για όλους. Όπως μάθημα ας γίνει και το γεγονός ότι η κατάληψη που έγινε στο δημαρχείο Αγρινίου έληξε χθες το βράδυ όταν η πολυάριθμη ομάδα των αντιεξουσιαστών που συμμετείχε, αποφάσισε να φύγει, όταν κάποιοι «μπαχαλάκηδες» και χουλιγκάνοι άρχισαν να καίνε κάδους και να πετάνε φωτοβολίδες στην “ALPHA” τράπεζα. Kαι αυτό είναι ένα μάθημα γιατί όλοι οι αντιεξουσιαστές ή οι αναρχικοί δεν είναι «μπαχαλάκηδες». Είναι άτομα με άποψη και κυρίως πολιτικοποιημένα. Και όταν θα το καταλάβουν αυτό και οι πολίτες και κάποιοι δημοσιογράφοι αλλά και κάποιοι «μπαχαλάκηδες» που φορώντας κουκούλα ή κράνος τα έβαζαν και έβρίζαν πολίτες θα είναι πολύ καλύτερα. Αυτά τα ολίγα…. για σήμερα….

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΓΡΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ. ΚΑΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ. (ΒΛΕΠΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΛΙΚΑ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝ Κ.Λ.Π.) ΡΩΤΑΩ, ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ; ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΝΕΑΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ; ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ΄... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, Ε; ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΤΣΟ ΕΠΕΣΕΣ...
    ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝ ΟΙ ΚΟΤΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή