Το SDNA αποκαλύπτει σήμερα όλο το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής για τον Γιάννη Κομπότη, καθώς και τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε ο εισαγγελέας για να του ασκήσει ποινική δίωξη! Τα δεδομένα για Λεβαδειακό και οι διαφορές με Βέροια.Eνα από τα πρόσωπα των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Κομπότης, κυρίως λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», που είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.
Η ομάδα του Κομπότη, ο Λεβαδειακός, υποβιβάστηκε αγωνιστικά, όμως εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα σωθεί, περιμένοντας ότι η αθλητική δικαιοσύνη θα τιμωρήσει τους… συγκατηγορούμενούς του στην ίδια υπόθεση, δηλαδή τον Γιώργο Αρβανιτίδη, τον Γιώργο Λαναρή και τη Βέροια. Οι τελευταίοι απαλλάχτηκαν σε πρώτο βαθμό, όμως ο Γιάννης Κομπότης αναμένει να ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, την οποία μπορεί τελικά να προκαλέσει και ο ίδιος με καταγγελία του. Ο Κομπότης κατηγορείται ότι μέσω των προσβάσεων που είχε ο ίδιος στους ανθρώπους που συγκροτούν τη φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση» (καθώς ο ίδιος δεν κατηγορείται για συμμετοχή σε αυτή), πέτυχε το να «στηθεί» ο διαιτητής Γιάννης Κάμπαξης, ώστε ο τελευταίος να ευνοήσει τον Λεβαδειακό στο περσινό ματς με τον Παναιτωλικό κι έτσι εκείνος να σωθεί και να υποβιβαστεί τελικά ο Απόλλωνας.
Στα στοιχεία που συγκροτούν το κατηγορητήριο εναντίον του, δεν υπάρχουν ένορκες καταθέσεις παικτών εις βάρος του, ούτε ομολογίες για το συγκεκριμένο ματς, όπως για παράδειγμα υπάρχουν στην περίπτωση της Βέροιας. Αυτός πιθανότατα είναι και ο λόγος που η αθλητική δικαιοσύνη δεν κάλεσε τον Λεβαδειακό και τον Κομπότη για να τους ελέγξει πειθαρχικά. Κάπου εδώ διαπιστώνει κανείς μια μεγάλη «ειρωνεία» για τον Κομπότη: Εκείνος έπεσε κατηγορία, διώκεται ποινικά και του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι. Και καλώς έγιναν όλα αυτά, λέμε εμείς. Η Βέροια από την άλλη, επίσης οι παράγοντές της διώκονται ποινικά και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ωστόσο όχι απλώς παρέμεινε στην κατηγορία, αλλά απαλλάχτηκε και από την αθλητική δικαιοσύνη, κι ας υπάρχουν ομολογίες παικτών και προπονητών για επιλήψιμα περιστατικά στο περίφημο Ολυμπιακός-Βέροια 3-0!
Αυτά τα… μυστήρια συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ευτυχώς που υπάρχει και η τακτική δικαιοσύνη μήπως και μπουν κάποια πράγματα σε τάξη. Όπως και να ‘χει, το SDNA δημοσιεύει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το κατηγορητήριο για τον Γιάννη Κομπότη, ώστε ο καθένας να εξάγει τα συμπεράσματά του.
Διαβάστε το αναλυτικά: «Κατηγορείσαι ως υπαίτιος του ότι στην Αθήνα και σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντως πριν από τις 9/3/2014, ενεργώντας με πειθώ και φορτικότητα, προκάλεσες στους συγκατηγορούμενούς σου Ευάγγελο Μαρινάκη, Γεώργιο Σαρρή, Θεόδωρο Κουρίδη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Παυσανία Παπανικολάου, Νικόλαο Προύντζο, Χρήστο Υφαντή, Γεώργιο Δούρο και Αθανάσιο Μπριάκο την απόφαση να τελέσουν την άδικη πράξη της από κοινού δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες, πράξη την οποία τελικά διέπραξαν. Ειδικότερα, ενεργώντας με πειθώ και φορτικότητα έπεισες τους ανωτέρω συγκατηγορούμενούς σου, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση εντός της ΕΠΟ, να παρέμβουν αθέμιτα ορίζοντας στον αγώνα Λεβαδειακού-Παναιτωλικού, διαιτητή, που θα ήταν πρόθυμος να διαιτητεύσει σύμφωνα με τον τρόπο που θα του υποδείκνυαν, ώστε να κερδίσει τον αγώνα η ομάδα του Λεβαδειακού, της οποίας ήσουν πρόεδρος. Αυτοί όρισαν ως διαιτητή στον παραπάνω αγώνα τον Ιωάννη Κάμπαξη, γνωρίζοντας ότι αυτός θα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει την ομάδα του Λεβαδειακού για να κερδίσει τον κρίσιμο αυτό αγώνα. Πράγματι, στις 9/3/2014 ο Ιωάννης Κάμπαξης διηύθυνε ως διαιτητής τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων της Super League, Λεβαδειακός-Παναιτωλικός και με τη διαιτησία του βοήθησε την ομάδα του Λεβαδειακού να επικρατήσει επί του Παναιτωλικού με 2-1. Ειδικότερα, μολονότι από την αρχή του αγώνα φάνηκε η υπεροχή του Παναιτωλικού, η οποία επιβεβαιώθηκε με το γκολ της ομάδας μόλις στο 2ο λεπτό, ο διαιτητής προσπάθησε να την ανακόψει με καταλογισμό φάουλ και οφσάιντ σε βάρος των παικτών της (ο αγώνας τελείωσε με 12 φάουλ σε βάρος του Λεβαδειακού και 26 φάουλ σε βάρος του Παναιτωλικού). Στο 20ο και 21ο λεπτό ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα σε βάρος δύο παικτών του Παναιτωλικού, οι οποίες προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες του προπονητή της ομάδας, Μάκη Χάβου, τον οποίο, με μια αυστηρή απόφασή του, απέβαλε στο 23ο λεπτό. Εν συνεχεία, στο 65ο και 68ο λεπτό αποβλήθηκε ο παίκτης του Παναιτωλικού Γκάλο με 2η κίτρινη κάρτα για ανύπαρκτο φάουλ (καθαρό τάκλιν πάνω στην μπάλα). Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 91ο λεπτό ο διαιτητής σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Παναιτωλικού λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του, φάουλ το οποίο οδήγησε στο πρώτο γκολ του Λεβαδειακού και στο 96ο λεπτό σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Παναιτωλικού, από την εκτέλεση του οποίου προήλθε το τελικό αποτέλεσμα, με το οποίο η ομάδα του Λεβαδειακού εξασφάλισε την παραμονή της στη Super League. Δηλαδή κατηγορείσαι για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 14, 26 παρ.1α, 27 παρ.1, 45, 46 παρ.1α ΠΚ και 132 παρ.1-4 του ν.2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με την παρ.6 του άρθρου 78 του ν.3057/2002 και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 13 του ν.4049/2012».
Τα επτά στοιχεία
Από το πόρισμα Κορέα βάσει του οποίου ασκήθηκε η ποινική δίωξη στον Γιάννη Κομπότη, διαπιστώνουμε ότι τα στοιχεία που λαμβάνει υπόψη του ο εισαγγελέας για να καταλήξει σε συμπεράσματα είναι τα εξής:
Α) Δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα μετά το επίμαχο ματς, όπου μιλούσε για «διαιτητές-μαϊμούδες».
Β) Ένορκη κατάθεση του Φώτη Κωστούλα στον εισαγγελέα τον Μάρτιο του 2014 (λίγες ημέρες μετά το επίμαχο ματς) όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η διαιτησία του Κάμπαξη ήταν κατευθυνόμενη από τον πρόεδρο του Λεβαδειακού.
Γ) Ανακοίνωση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας στο ίδιο διάστημα που μιλάει για «σφαγιαστική, απαράδεκτη και προκλητική διαιτησία».
Δ) Συνέντευξη του Ολιβιέ Καπό σε ξένο Μέσο τον Σεπτέμβριο του 2014 όπου καταγγέλλει περιστατικά που φέρεται να έζησε στη Λειβαδιά σε σχέση με τον Γιάννη Κομπότη.
Ε) Ένορκη κατάθεση γυναίκας με τα αρχικά Α.Τ. τον Απρίλιο του 2014, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σε παλαιότερο αγώνα Λεβαδειακού-Βέροιας και ενώ συνόδευε τον Γιώργο Αρβανιτίδη στη Λειβαδιά, της παρέδωσαν στο αυτοκίνητο (όπου περίμενε) στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, μια τσάντα με 100.000 ευρώ για να την παραδώσει στον Αρβανιτίδη! Τα χρήματα φέρονται ως προϊόν δωροδοκίας. Η ίδια μάλιστα, πήρε και… χαρτζιλίκι 2.000 ευρώ! Η Α.Τ. είναι η ίδια γυναίκα που έχει καταθέσει και σχετικά με τις επαφές Μαρινάκη-Αρβανιτίδη.
Στ) Τηλεφώνημα Κομπότη σε Μαρινάκη στις 13/5/2012 από το περιεχόμενο του οποίου ο εισαγγελέας συμπεραίνει στο πόρισμά του ότι οι δύο άνδρες έχουν στενές σχέσεις μεταξύ τους.
Ζ) Τηλεφώνημα Αχιλλέα Μπέου σε Αιμίλιο Κοτσώνη στις 24/5/2012 από το οποίο «επιβεβαιώνονται» -σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα- οι στενές σχέσεις Μαρινάκη-Κομπότη.
Όπως πράττει μέχρι τώρα με όλα τα δικαστικά θέματα του ποδοσφαίρου, το SDNA προσφέρει σε όλη της την έκταση και αυτή την υπόθεση. Ανεξάρτητα όμως από τα συμπεράσματα που βγάζουμε εμείς ή που θα βγάλετε εσείς, αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι πως τα ΜΟΝΑ συμπεράσματα που μετρούν, είναι αυτά που εξάγει ο ανακριτής «σήμερα» και αυτά στα οποία θα καταλήξει ένα δικαστήριο «αύριο»… -
sdna.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου