Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο...



Στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος αύριο Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο -σύμφωνα...
με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο- η ζέστη θα διαρκέσει μίαμιση ημέρα.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καύσωνα όταν οι θερμοκρασίες είναι 37-38 βαθμοί στις περισσότερες περιοχές. Νομίζω ότι είναι απλά αρκετά φυσιολογικές τιμές για την εποχή καθώς βρισκόμαστε στον Ιούλιο», είπε ο κ. Λάλος στο ΑΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, αύριο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 - 38 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως στα ανατολικά της Πίνδου, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αθήνα το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 37 βαθμούς, ενώ κοντά στις παραλιακές περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Την Παρασκευή στην Αθήνα ο υδράργυρος είναι πιθανό να ανέβει κι άλλο και να αγγίξει τους 38 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα την Παρασκευή η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 - 39 βαθμούς Κελσίου σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα αρχίσει να υποχωρεί σε δυτικές και βόρειες περιοχές μέχρι και τη Λάρισα.

Το Σάββατο ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση από 3 - 5 βαθμούς. Όπως σημειώνει ο κ. Λάλος, «αν στην Αθήνα την Παρασκευή αγγίξει τους 38 βαθμούς, θα κατέβει στους 34 - 35 το Σάββατο και λίγο πιο κάτω την Κυριακή».

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται κάποιες βροχές στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας, δηλαδή σε Ήπειρο, κεντρική και δυτική Μακεδονία, συννεφιά στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές.

Όσον αφορά στους ανέμους, «σιγά - σιγά από τα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσει βόρειο-βορειοδυτικός αέρας και πλέον θα αρχίσει να αποκαθίσταται σαν μελτέμι από τη Δευτέρα». Όπως τονίζει ο κ Λάλος «τις επόμενες 4 - 6 ημέρες δεν φαίνεται να έχουμε κάτι το ακραίο. Θα έχει μελτέμι στο Αιγαίο, που την ημέρα θα αγγίζει τα 5 - 6 μποφόρ και κάποια μέρα ίσως φτάσει έως και τα 7 μποφόρ»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου