Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο δολοφόνος Ρουπακιάς με το... μαχαιράκι...

Η αδερφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα


Με την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδερφής του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά την ολοκλήρωση των ερωτήσεων της υπεράσπισης στον Ηλία Κοντονικόλα, φίλο του Φύσσα και ...
αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του.

«Δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι» και «δεν θέλησα να μάθω», είναι οι συχνότερες απαντήσεις της μάρτυρα για τη μοιραία νύχτα.

«Ψήφισα Χρυσή Αυγή το 2012»

Η Χρυσούλα Ρουπακιά χαρακτήρισε τον αδερφό της ήρεμο άνθρωπο, με τον οποίο έχει καλές σχέσεις. «Θέλω να πιστεύω ότι θα μου άνοιγε την καρδιά του», ανέφερε αρχικά.

Για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «πήγαινε στα γραφεία, ότι συμμετείχε σε διανομές, ότι τον συγκινούσε το ενδιαφέρον του για τους Έλληνες».

Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι ούτε εκείνη ούτε ο αδελφός της είναι μέλη της Χ.Α. «Τους ψήφισα στις επαναληπτικές του 2012», προσθέτει.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν ξέρει πόσο τακτική είναι η παρουσία του στα γραφεία της οργάνωσης στη Νίκαια, ούτε ξέρει τις ώρες λειτουργίας των γραφείων. Αλλά η ίδια παραβρέθηκε στις γνωστές συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά, στις Θερμοπύλες, στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

«Ούτε το ψωμί δεν έκοβε με μαχαίρι»

Στην προσπάθειά της να πείσει ότι ο αδερφός της είναι συζητήσιμος, οικογενειάρχης και ότι δεν είναι της φωνής και της έντασης ισχυρίστηκε  ότι «ακόμα και το ψωμί το κόβει με το χέρι, δεν χρησιμοποιεί μαχαίρι», για να λάβει την αποστομωτική απάντηση της προέδρου: «Και το κρέας;»

Στη συνέχεια περιγράφει όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα.

«Για το συμβάν με πήρε ο αδερφός μου γύρω στη μία εκείνο το βράδυ, μου είπε “τσακώθηκα με κάποιους και με έχουν στο τμήμα” και μου είπε να του φέρω τσιγάρα και νερό.

»Μετά πήγα προς την αγορά, σταμάτησα σε ένα περίπτερο και πήρα τσιγάρα και νερό και έξω από το τμήμα είδα κόσμο πολύ να φωνάζει, ήταν νεαροί, δεν ξέρω τι ήταν. Δεν ξέρω αν μιλούσανε ή φωνάζανε, τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω “έχει κόσμο, φοβάμαι και δεν κατεβαίνω”. Και έφυγα»

Ακολούθησαν οι επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για ποιον λόγο φοβήθηκε αφού δεν ήξερε τι είχε συμβεί, στις οποίες η Χρυσούλα Ρουπακιά απαντάει γενικόλογα ότι φοβήθηκε το μέγεθος του κόσμου.

Δηλαδή, χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, χωρίς να ρωτήσει τον αδερφό της τι έχει συμβεί («δεν τον ρώτησα γιατί ήταν εκεί, φοβήθηκα και πήγα για ψώνια»).

«Πάτησα στο Google “επίθεση Αμφιάλη”»

Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι επέστρεψε στο τμήμα στις 4 το πρωί αλλά είδε τον αδερφό της να επιβιβάζεται σε περιπολικό και δεν μπόρεσε να του μιλήσει.

Τότε επικοινώνησε με τη σύζυγό του, η οποία είπε «δεν ξέρουμε κι εμείς, τα βλέπουμε από το ίντερνετ».

Χρυσούλα Ρουπακιά: Χτύπησα κι εγώ στο ίντερνετ «επίθεση Αμφιάλη 17 Σεπτεμβρίου »και άρχισε να μου βγάζει...

Πρόεδρος δικαστηρίου: Επίθεση στην Αμφιάλη πώς σας ήρθε να γράψετε;

Χρυσούλα Ρουπακιά: Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκα, ασυναίσθητα το έγραψα.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Μα ποιο στοιχείο σας έκανε να γράψετε επίθεση στην Αμφιάλη;

«Τον τράβηξαν κι έκανε δυο γρατσουνιές με το μαχαιράκι»

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου αναρωτήθηκε γιατί η μάρτυρας δεν ρώτησε πώς ήρθε στα χέρια ο αδερφός της , που είναι και τόσο ήρεμος, με κάποιον.

«Μου είπε ο δικηγόρος ότι ο αδελφός μου τού είπε ότι τσακώθηκε με ένα παιδί στο Κερατσίνι, δεν ξέρω γιατί

»Ότι την ώρα που έφτασε με το αυτοκίνητο, ήταν 4-5 άτομα που τον τραβήξανε έξω από το αυτοκίνητο και ο αδελφός μου πήρε το μαχαιράκι του και έκανε στο παιδί δύο γρατζουνιές».

Η πρόεδρος καλεί τη μάρτυρα να επαναλάβει όσα είπε.

Φτάνοντας με το αμάξι, δεν ξέρω πού, καν δεν ξέρω τη διεύθυνση, υπάρχουν 4 άτομα, τον τραβάνε έξω και από μια θηκούλα στο λεβιέ των ταχυτήτων, πήρε το μαχαιράκι του και όπως ήταν σκυμμένος ο αδελφός μου και δεν βλέπει πού χτυπάει, έκανε 2 γρατζουνιές.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Και οι γρατσουνιές αυτές τι αντίκτυπο είχαν;

Χρυσούλα Ρουπακιά: Απ' ό,τι διάβασα[sic], να πεθάνει το παιδί.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Και δεν είπατε στο δικηγόρο «τι μου λες εδώ, πέθανε αυτός».

Χρυσούλα Ρουπακιά: Αυτά μου είπε, αυτά σου λέω.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Ωραία, γιατί χτυπάει εκείνον;

Χρυσούλα Ρουπακιά: Ήταν ο πρώτος που ήταν μπροστά του, από τα άτομα που τον βγάζουν έξω από το αμάξι, δεν βλέπει πρόσωπα, μόνο πόδια.

Με σουγιά στο δικαστήριο

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής διαδικασίας όταν το μηχάνημα ελέγχου της εισόδου (της οδού Δέγλερη) στο Εφετείο «χτύπησε» ξαφνικά στη διάρκεια ελέγχου και έκπληκτοι οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι ένα άτομο είχε στο τσαντάκι του σουγιά με λάμα 5 εκατοστών. 

Αμέσως συνελήφθη και προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων. Σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορία για οπλοκατοχή και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και αστυνομικές πηγές, τα χαρακτηριστικά του ατόμου παρέπεμπαν σε μέλος της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε, από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στο κοινό αρκετοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής, προφανώς για να συμπαρασταθούν στην μάρτυρα. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου