Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Για τη συμπλήρωση της αλήθειας για τον ΟΣΕ

Γράφει ο Γιώργος Πεταλωτής
Διαβάζω για την πώληση του ΟΣΕ έναντι 45 εκ ευρώ απο την συγκυβέρνηση Συριζανελ και την αντιστοίχιση που γίνεται με τα 300 εκ ευρώ που προσδοκούσε η κυβέρνηση Σαμαρά να εισπράξει .
Εγω θα το προχωρήσω , γιατί οι «γραμμιτζήδες » διαδίδουν τη μισή αλήθεια . Εσκεμμένα βεβαίως .
Το 2010 στις αρχές λοιπόν, όταν ολοκληρωνόταν η στελέχωση των Γραμματειών και Οργανισμών με τη διαδικασία του opengov , υπήρχαν πολλοί και σοβαροί υποψήφιοι και για τον ΟΣΕ, γνωστό ελλειμματικό και σκανδαλοκρατούμενο Οργανισμό . Τροφοδότη εκατομμυρίων ευρώ . Οι πιέσεις πολλές και στη λεγόμενη short list , οι επιλογές πολλές .
Αποφασίσαμε όσοι ασχοληθήκαμε, να επιλέξουμε έναν καθηγητή σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια , μη κομματικό , με περγαμηνές , εμπειρία στις Μεταφορές και επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης του ΟΣΕ.
Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος λοιπόν , που ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΕΝΟΣΕ , καταγόμενος απο το Θούριο ´Εβρου, δεν δικαίωσε απλώς τη διαδικασία του opengov , δεν έκοψε απλώς την όρεξη κατασπατάλησής του και χρησιμοποίησης για γνωστά πελατειακά συμφέροντα , με κάκιστες παροχές στον πολίτη , αλλά προέβη σε μια πρωτοφανή περιστολή αχρείαστων δαπανών , περιόρισε δραστικά σε ένα μόλις χρόνο το τεράστιο έλλειμμά του και τον Δεκέμβριο του 2011 έφθασε ήδη να παράγει κέρδη. «Έτρεξε» εκατοντάδες μετατάξεις , αύξησε την μεταφορά επιβατών σε βασικές γραμμές , επανέφερε εμπορευματικές μεταφορές που μέσα απο τον ΟΣΕ κατευθυνόταν σε ιδιωτικές εταιρίες .
Τάραξε τα νερά συνδικαλιστών , καταγγέλθηκε μέσω «δημοσιευμάτων», κατά την ανάληψη της συγκυβέρνησης Σαμαρά επιχειρήθηκε να αντικατασταθεί με το 4-2-1 ως «παπανδρεϊκή επιλογή», μέχρι που παραιτήθηκε τελικά το 2015 και επέστρεψε στην Αμερική.
Για την ολοκλήρωση της αλήθειας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου