Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σοκάρει υπόθεση βιασμού φοιτήτριας στο Αγρίνιο

geg-viasmosΣτο Εφετείο μετά από 8 χρόνια
Μια σοκαριστική υπόθεση φέρνει στο φως το «Γ».  Πρόκειται για περίπτωση βιασμού φοιτήτριας από τη Λευκωσία της Κύπρου που έγινε στο κέντρο του Αγρινίου, ξημερώματα της 7 Δεκεμβρίου του 2008.
Η υπόθεση αναβίωσε πριν από λίγες ημέρες στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, στο Αγρίνιο, αλλά  διακόπηκε για τις 12 Ιουλίου, για να πάρει τελικά εκείνη την ημέρα αναβολή για τον Οκτώβριο.
Τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη βραδιά επρόκειτο να σημαδέψουν τα φοιτητικά χρόνια της 22χρονης, τότε, φοιτήτριας από τη Λευκωσία, που σπούδαζε σε ένα από τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου.

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, η νεαρή φοιτήτρια διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο επί της οδού Μπότσαρη. Λίγο πριν τις 4 το πρωί, σύμφωνα με τα όσα η ίδια εξιστόρησε αργότερα στους αστυνομικούς,  αποχώρησε από το κέντρο μαζί με κάποια φίλη της. Οι δύο κοπέλες προχώρησαν μέχρι την αρχή της οδού Σουλίου, όπου χωρίστηκαν , για να πάει η κάθε μία στο σπίτι της. Η 22χρονη φοιτήτρια από την Κύπρο δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα αντιληφθεί πως την ακλουθούσε κάποιος άνδρας. Το τι επρόκειτο να ακολουθήσει δεν μπορούσε ποτέ να το φανταστεί…
Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, φτάνοντας στο φοιτητικό της σπίτι, που βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της πόλης του Αγρινίου, την πλησίασε ένας άνδρας και την ώρα που η νεαρή άνοιξε την πόρτα της πολυκατοικίας, εκείνος κατάφερε να μπει στο κτήριο μαζί της.  Ο άνδρας, ένας ρομά, 23 ετών τότε, της έκανε διάφορες ερωτήσεις όπως αν είναι φοιτήτρια, αν μένει μόνη της , όπως ανέφερε αργότερα στην κατάθεσή της η νεαρή. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ο νεαρός ρομά, σε ανύποπτο χρόνο την ακούμπησε με αντικείμενο στην πλάτη, λέγοντάς της πως κρατά μαχαίρι και κάπως έτσι την εξανάγκασε να μπει στο σπίτι μαζί του.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα ο φερόμενος ως δράστης, μέσα στο σπίτι πια, της ζήτησε να ερωτοτροπήσουν και όταν η κοπέλα αρνήθηκε και αντέδρασε, εκείνος τη βίασε με τα χέρια του, χωρίς να ολοκληρώσει τη συνεύρεση. Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε από την αστυνομία. Εκεί φάνηκε μάλιστα πως υπήρξε διακόρευση της κοπέλας μετά από την πράξη αυτή…
Απειλώντας τη πως θα την βλάψει χειρότερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της φοιτήτριας, της πήρε την κάρτα αναλήψεων, απ’ όπου στη συνέχεια ο φερόμενος ως  δράστης σήκωσε το ποσό των 600 ευρώ.
Μόλις εκείνος έφυγε από το σπίτι, η κοπέλα πανικόβλητη ειδοποίησε κάποια φίλη της, με την οποία πήγε στην αστυνομία όπου κατέθεσε όλα τα παραπάνω.
Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη. Η κοπέλα αναγνώρισε τον 23χρονο ρομά ως βιαστή της, ενώ τον ισχυρισμό της ενίσχυσε το γεγονός ότι ο ίδιος κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας του Υποκαταστήματος Τραπέζης να κάνει ανάληψη με την κάρτα της κοπέλας , λίγη ώρα αργότερα.
Μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα, ο 23χρονος, τότε, που διέμενε μόνιμα στο Αγρίνιο, κρίθηκε προφυλακιστέος στις φυλακές Τρίπολης.
Το 2010 , η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας.
Ο νεαρός ρομά, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα είναι ανυπόστατα και πως, την ώρα που η νεαρή από τη Λευκωσία ανέφερε πως διαδραματίστηκαν όλα τα παραπάνω, εκείνος ήταν σε γλέντι για την ονομαστική εορτή του αδερφού του. Ανέφερε ακόμη πως υπήρχε και βίντεο που τον έδειχνε στο γλέντι την ώρα εκείνη.
Οι ισχυρισμοί του ρομά δεν φάνηκε να έπεισαν το δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών και εννέα μηνών, με την κατηγορία του βιασμού, της ληστρικής εκβίασης και της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης.
Ο 31χρονος σήμερα άνδρας, άσκησε έφεση και η , σε δεύτερο βαθμό, εκδίκαση της υπόθεσης, ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, αλλά διακόπηκε, για να συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.Τελικά όμως, η δίκη πήρε αναβολή για το φθινόπωρο.  Παρών στο δικαστήριο ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον φερόμενο ως δράστη , και γυναίκα που φέρεται να υπέστη τον βιασμό, καλούμενη να καταθέσει και πάλι για τα όσα τότε συνέβησαν.
Εφημερίδα «Γεγονός Αιτωλίας και Ακαρνανίας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου