Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«Κεραυνοί» από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...


Την πεποίθηση ότι υπάρχουν ζητήματα ανικανότητας σε υπουργεία, καθυστερήσεις αλλά και ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε...
ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Στίγμα Fm έθεσε και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπαξεβανάκη:

Υπάρχουν και ζητήματα ανικανότητας σε ορισμένα υπουργεία, σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού πρέπει να ληφθούν υπ όψιν.Στα πλαίσια υλοποίησης της άδικής συμφωνίας που υποχρεώθηκε να υπογράψει η κυβέρνηση η προσπάθεια που γίνεται είναι ικανοποιητική. Εκεί που δεν είμαι ικανοποιημένος, εγώ και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στις δράσεις που δεν απαιτούν την συναίνεση των δανειστών.

Υπάρχουν θέματα στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της δημόσια διοίκησης σε ζητήματα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα του πολίτη δεν έχουν γίνει τα βήματα που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Εδώ υπάρχουν και ζητήματα ανικανότητας, καθυστερήσεων και σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπ όψιν.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μπαξεβανάκης »είναι φανερό ότι σε ορισμένα υπουργεία δεν υπάρχει το αποτέλεσμα που θα έπρεπε και που απαιτεί ο κόσμος και οι συνθήκες. Θα έρθει η ώρα που ορισμένα πράγματα θα πρέπει να ειπωθούν και με το όνομα τους.

Δεν μπορεί ο λαός να υποφέρει, να δείχνει κατανόηση, να ξέρει ότι δεν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος αλλά να μην λύνονται ζητήματα της καθημερινότητας του και να εξακολουθεί να ταλαιπωρείται στη δημόσια διοίκηση, στους κρατικούς μηχανισμούς. Και με μνημόνιο και χωρίς μνημόνιο μπορούν ορισμένα πράγματα να γίνουν».

Σε άλλο σημείο, ο βουλευτής διατύπωσε τις απόψεις του στα εργασιακά,τονίζοντας ότι η αγορά είναι απορρυθμισμένη και η μερική απασχόληση οργιάζει:

Δεν μπορώ να καταλάβω τη χειρότερο μπορεί να γίνει στα εργασιακά. Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι απορυθμισμένη, δεν υπάρχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο κατώτερος μισθός εγκρίνεται από το κράτος, η μερική απασχόληση οργιάζει, τα τετράωρα είναι παντού, τι άλλο να γίνει;

Υπάρχουν και κάποια όρια στις απαιτήσεις των δανειστών και ευτυχώς πέραν του ΔΝΤ δεν φαίνεται από τους υπόλοιπους θεσμούς σύμπτωση σε αυτές τις ακραίες απόψεις.
Ο κ. Μπαξεβανάκης, τέλος, τάχθηκε υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού:

Είμαι απολύτως σύμφωνος στο να ψηφίζουν, στις χώρες που διαμένουν, οι Έλληνες μετανάστες που αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να φύγουν λόγω της κρίσης από τη χώρα. Τους στερήσαμε το δικαίωμα στην εργασία να μην τους στερήσουμε και το δικαίωμα της ψήφου...

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου