Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Στεφάνια στη μνήμη των Ηρώων για την Απελευθέρωση του Αγρινίου (φωτο-video)

koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou1Kορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου  2016, οι  εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Αγρινίου από τους Τούρκους (11/6/1821).
Το πρωί τελέσθηκε  επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σπύρο Αδάμη, Εκπαιδευτικό, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou3
Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μ.Δημάδη.
Στεφάνι κατέθεσαν, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Αγρινίου που παιάνιζε στην τελετή,  oι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.Δημ.  Κωνσταντόπουλος και κ.Κ.  Καραγκούνης, ο δήμαρχος Αγρινίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής, αντιδήμαρχοι  και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou2
«Η πόλη του Αγρινίου αποδίδει τιμή στους  ηρωικούς προγόνους μας, σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν  και θυσιάστηκαν για  την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Η 11η Ιουνίου , είναι μια ημέρα που μας καλεί να μην ξεχνούμε την ιστορία μας, να αγαπάμε  και να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας. Έχουμε  χρέος και καθήκον να είμαστε άξιοι συνεχιστές « δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou4koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou5koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou6koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou7koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou8koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou9koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou10koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou11koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou12koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou13koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou14koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou15koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou16koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou17koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou18koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou19koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou20koi-katathesi-apeleftherosi-agriniou21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου