Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η απάντηση Παπαγεωργίου στην δημοσίευση του npress.gr για την Γέφυρα

img_4379.jpg



 

Παραθέτουμε αυτούσια την απαντητική επιστολή του συμβούλου του Τέρενς Κουίκ, Ευάγγελου Παπαγεργίου, στο npress.gr, σχετικά με δημοσίευμα για την απαλλαγή του κόστους διοδίων σε ανέργους, στην Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.
Δείτε την απάντηση:
Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να ασχοληθείτε με το πρόσωπό μου και την πολιτική μου δραστηριότητα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως δε για τον αγώνα που έδωσα εδώ και 1,5 περίπου χρόνο για την μείωση των τελών διέλευσης από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου.
Ό δημοκρατικός διάλογος είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας και στα πλαίσια αυτά δεχθείτε την παρακάτω τοποθέτησή μου, ως απάντηση, στην ασκηθείσα από εσάς σε βάρος μου κριτική για το περιεχόμενο του Νόμου 4388/2016, αναφορικά με τα τέλη διέλευσης διοδίων. Μία απάντηση χωρίς ακρότητες και ύβρεις σε αντίθεση με το δικό σας σχόλιο που ήταν έντονα ειρωνικό, επιτιμητικό και παραπλανητικό!
Ως γνωστόν, τα διόδια διακρίνονται σε κρατικά και σε αυτά, που εκμεταλλεύονται ιδιώτες δυνάμει συγκεκριμένων συμβάσεων παραχώρησης, ενώ, εάν ακούσει κανείς προσεκτικά την συγκεκριμένη συνέντευξη που έδωσα θα διαπιστώσει εύκολα ότι ουδέποτε ούτε θριαμβολόγησα ούτε επέδειξα αλαζονική διάθεση ούτε βέβαια είχα την πρόθεση να εξαπατήσω και να παραπλανήσω κάποιον κάτοικο της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου.
Εάν ήθελε ο νομοθέτης να διακρίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, που ανέφερα στη συνέντευξη μου, μεταξύ κρατικών και μη κρατικών διοδίων, αναφορικά με τους δικαιούχους απαλλαγής καταβολής τελών διέλευσης, θα το όριζε ρητά και κατηγορηματικά καθώς επίσης και με σαφήνεια, όπως άλλωστε το έκανε σε άλλες παραγράφους του νόμου για άλλες περιπτώσεις. Όμως στη συγκεκριμένη διάταξη η πρόβλεψη για τις αναφερόμενες απαλλαγές είναι ενιαία και οριζόντια και αφορά όλα τα διόδια.
Έτσι το πρόβλημα εστιάζεται στη σχέση και στη σύνδεση του όρου «όμορη περιοχή» με την λέξη «δίκτυο», καθώς κατά τη νομική –επιστημονική μου άποψη η Ναύπακτος και το Αντίρριο είναι μεν περιοχές όμορες της Πάτρας και του Ρίου αλλά δεν ανήκουν στο ίδιο δίκτυο, οπότε οι κάτοικοι των δικών μας περιοχών δεν μπορούν να τύχουν απευθείας των παρεχομένων προνομίων.
Με άλλα λόγια εάν θεωρητικά υπήρχαν διόδια έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, τότε οι κάτοικοι της Ορεινής Ναυπακτίας θα θεωρούνταν ότι ανήκουν σε όμορη περιοχή του ιδίου δικτύου.
Βέβαια ο Νόμος 4388/2016, ως γνωρίζει καλά το αρμόδιο Υπουργείο, χρήζει εξειδίκευσης και εκλαΐκευσης, και για τον σκοπό αυτόν προσανατολίζεται ο κ. Υπουργός να εγκαινιάσει κύκλο επαφών, διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων για τον ορθολογικό επανακαθορισμό των τελών διέλευσης από τα διόδια με την διαμόρφωση χαμηλότερης τιμολογιακής πολιτικής.
Έτσι για την Γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου, που μας ενδιαφέρει στην προκείμενη περίπτωση, είναι σίγουρο ότι οι ανήκοντες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα τύχουν των απαλλαγών του νόμου ενώ ευελπιστώ να επιτύχουμε ένα πολύ χαμηλό κόστος διέλευσης για τους κατόχους κάρτας μόνιμου κατοίκου των περιοχών Ναυπάκτου και Αντιρρίου.
Αυτό άλλωστε ήταν και το νόημα της συζήτησης που έκανα στις 08/06/2016 με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, με τον οποίον συμφωνήσαμε να αγωνιστούμε από κοινού προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.
Επομένως ούτε εφησυχάζουμε ούτε θριαμβολογούμε ούτε παραπλανάμε κανέναν, όπως εσφαλμένα γράφετε, αλλά καλούμε όλους σε πανστρατιά για να πείσουμε τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και την εταιρεία «Γέφυρα Α.Ε.» ότι η καθιέρωση ενός χαμηλού κόστους εισιτηρίου διέλευσης για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ναυπακτίας από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για το ταμείο της Γέφυρας όσο και για τις οικονομίες των περιοχών αμφοτέρων των πλευρών.
Ελπίζοντας λοιπόν ότι η πίστη σας στον πλουραλισμό και στη πολυφωνία θα σας οδηγήσει στην καταχώρηση των απόψεων μου στην ιστοσελίδα σας, είμαι ανοιχτός σε οποιονδήποτε διάλογο και για οποιοδήποτε θέμα αλλά θα παρακαλούσα την επόμενη φορά, όταν σχολιάζετε και κρίνετε, όπως έχετε απόλυτο δικαίωμα, τα γραφόμενα ή τα λεγόμενά μου να είστε πιο προσεκτικοί στη κριτική σας και να μην διαστρεβλώνετε την ουσία και το περιεχόμενο των τοποθετήσεών μου, όπως πράξατε στο συγκεκριμένο άρθρο σας, αλλά αντιθέτως να προσπαθείτε να κατανοείτε και να αντιλαμβάνεστε την διαφορετική επιχειρηματολογία, όσο και αν αυτή δεν σας αρέσει προσωπικά!

Με εκτίμηση
Παπαγεωργίου Ευάγγελος
Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο
Σύμβουλος Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ
Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου