Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πεταλωτή: χώρος για συναινέσεις υπάρχει για όσους βλέπουν την πραγματικότητα

Στη συζήτηση που ξεκίνησε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σίγουρα έχουν ενδιαφέρον οι θέσεις που εκφράζονται απο την αντιπολίτευση.
Ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ενημερώνει οτι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκινά απο θετική αφετηρία για τη ψήφιση νέου εκλογικού με επιφυλάξεις , ο Θεοδωράκης επισημαίνει οτι δεν πρόκειται να ψηφίσει απλή αναλογική με διαφοροποίηση Λυκούδη, "ισχυρή ομάδα βουλευτών υπο τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτιμά πως δεν θα πρέπει η παράταξη να ψηφίσει εκλογικό νόμο, καθώς πρώτιστο καθήκον πρέπει να είναι η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης Τσίπρα" .
Με βάση τα παραπάνω έχει σημασία το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που στέλνει σε όσους απο την αντιπολίτευση υπερψηφίσουν τον νέο εκλογικό νόμο " Οι πόρτες της ΝΔ θα είναι μελλοντικά κλειστές για αυτούς".
Προς εξαγωγή συμπερασμάτων.
ΥΓ. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη βρήκε στα συρτάρια έτοιμο εκλογικό νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου, προοδευτικό , με σπάσιμο περιφερειών, πολλές μονοεδρικές, κατάργηση μπόνους κλπ. Χώρος για συναινέσεις υπάρχει, για όσους βλέπουν την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου