Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Οι φωνές των ατάκτων υπουργών προβληματίζουν το Μαξίμου...

oi-fwnes-twn-ataktwn-upourgwn-problimatizoun-to-maksimouΟι σκληροί της κυβέρνησης προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Οι δημόσιες δηλώσεις των Ν. Φίλη για τους «παραιτηθείτε» και του Π. Πολάκη για τους δικαστές προβληματίζουν την κυβέρνηση.

Η έλλειψη συντονισμού στο...
υπουργικό σχήμα και οι δηλώσεις υπουργών που δεν συμβαδίζουν με την κυβερνητική στρατηγική όπως οι πρόσφατες παρεμβάσεις των κ.κ. Φίλη και Πολάκη, προβληματίζουν έντονα το Μ. Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις των υπουργών που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο από το κίνημα των «παραιτηθείτε» όσο και από το δικαστικό σώμα, έχουν προκαλέσει την δυσφορία του Πρωθυπουργού καθώς ανοίγουν νέα μέτωπα την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η πολιτική ατζέντα επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη και στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές.


Παρόλ΄αυτά οι δηλώσεις του Ν. Φίλη ότι οι «παραιτηθείτε» κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας και η θέση του Π. Πολάκη ότι ένας σημαντικός αριθμός δικαστών έχει δεσμεύσεις και ανήκει σε παραδικαστικό κύκλωμα, ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά του κομματικού κοινού που αναζητεί…οάσεις αριστερού λόγου μετά τον συμβιβασμό και την ψήφιση των μέτρων του 3ου Μνημονίου.

Κάθε περίπτωση όμως είναι διαφορετική, όπως λένε κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις δηλώσεις των δύο υπουργών.

Στον Ν. Φίλη επιρρίπτεται η ευθύνη ότι με τις δηλώσεις του…σήκωσε το Κίνημα των «παραιτηθείτε» και το ανέδειξε ως συνομιλητή της κυβέρνησης.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις Φίλη συσπείρωσαν ένα τμήμα των αντικυβερνητικών δυνάμεων και έδωσαν το δικαίωμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στην ΝΔ να προσφέρει πολιτική κάλυψη στην αντικυβερνητική συγκέντρωση...

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Τσίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου