Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού - ΦΩΤΟ

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού - ΦΩΤΟ
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες και σήμερα στο Βερολίνο, τη Λειψία, το Μόναχο και σε άλλες γερμανικές πόλεις υπέρ μίας Γερμανίας «πολυπολιτισμικής και ανοικτής στον κόσμο».
Αντιμέτωπη με την άφιξη άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων το 2015, η Γερμανία παρακολουθεί την έκφραση των φόβων ενός μέρους της κοινής γνώμης και την απελευθέρωση της ξενοφοβικής ρητορικής, κυρίως μέσω του κινήματος Pegida και του λαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Αντιδρώντας στα φαινόμενα αυτά, οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Pro Asyl, η Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (DGB) , η Brot fur die Welt (Ψωμί για τον κόσμο), το κεντρικό συμβούλιο των μουσουλμάνων και η προτεσταντική εκκλησία αποφάσισαν να οργανώσουν ένα σαββατοκύριακο διαδηλώσεων με σύνθημα «Χέρι-Χέρι κατά του Ρατσισμού», την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας των Προσφύγων.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, 33.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες σε πολλές γερμανικές πόλεις, από τους οποίους 9.000 στο Βερολίνο και 4.000 στο Μόναχο.
Χθες, οι πρώτες πορείες, όπως αυτή του Μπόχουμ, συγκέντρωσαν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές. Το βράδυ οργανώνεται μία ακόμη πορεία στο Αμβούργο.
ΠΗΓΗ: ΑΜΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου