Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Σύμβουλος του Τέρενς Κουίκ «καταργεί» τα διόδια της «Γέφυρας» – Ο Κυβερνητικός σανός συνεχίζεται



papageorgiou-750x450


Ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ και σύμβουλος του Τέρενς Κουίκ, Ε. Παπαγεωργίου «καταργεί» τα διόδια για τους ανέργους στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου .
Θα περίμενε κανείς, μετά τα «σκισίματα» των μνημονίων, πολιτευτές και παράγοντες της κυβέρνησης, οι οποίοι κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά και την μετεκλογική μέχρι το καλοκαίρι του 2015 υπερέβαλαν εαυτόν σε παροχολογίες και ψεύδη, να αντιμετωπίσουν επιτέλους τους πολίτες με μεγαλύτερη σοβαρότητα και συνέπεια.
Αλλά φεύ, οι κατά τόπους Μαυρογιαλούροι είναι εδώ και συνεχίζουν απτόητοι.
mavrogialouros-2012-4-4
Έτσι ακούσαμε χθες, τον πολιτευτή των ΑΝΕΛ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και σύμβουλο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, Ευάγγελο Παπαγεωργίου να μας ενημερώνει ότι με βάση τροπολογία που ενσωματώθηκε στον Ν. 4388/16, ανοίγει ο δρόμος για απαλλαγή από το αντίτιμο διέλευσης της γέφυρας Ρίου Αντιρίου για ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι και τα ΑΜΕΑ, αλλά και καταβολή συμβολικού τιμήματος, για κατοίκους όμορων περιοχών !!
Απαλλαγή των ανέργων όμως από τα διόδια της Γέφυρας, θα είχε αποτέλεσμα ουσιαστικά την κατάργηση τους, καθώς η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, έχει μείνει χωρίς δουλειά. Ακόμα όμως και οι εργαζόμενοι στην περίπτωση αυτή, θα χρησιμοποιούσαν έναν άνεργο για «οδηγό» και έτσι θα απέφευγαν να καταβάλλουν διόδια στην Γέφυρα.
Στην πραγματικότητα, ο Ν.4388/16 προβλέπει ότι με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δύναται απλώς να καθορίζεται, η απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής τελών διοδίων σε ειδικές κατηγορίες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, οχήματα εξυπηρέτησης εκτάκτων αναγκών αλλά και κατοίκους όμορης του δικτύου περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αυτό απόφαση κατάργησης τους.
Πέραν τούτου, η τροπολογία είναι αυτονόητο ότι αναφέρεται σε κρατικά διόδια και όχι διόδια τα οποία καταβάλλονται σε ιδιώτες μέσω συμβάσεων παραχώρησης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της γέφυρας Ρίου Αντιρίου, της οποίας την εκμετάλλευση έχει η Γέφυρα Α.Ε που συνιστά σύμπραξη μιας Γαλλικής και έξι Ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών.
Η επικείμενη «απαλλαγή» λοιπόν του κ. Παπαγεωργίου, δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια διαβούλευσης που σχεδιάζεται, με τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, στην οποία θα αποφασιστεί, αν αποφασιστεί, η οποιαδήποτε δυνατότητα έκπτωσης επί του καταβαλλόμενου αντιτίμου.
Και η εν λόγω τροπολογία, ουδεμία σχέση έχει με την περίπτωση αυτή.
Δύο υποθέσεις λοιπόν μπορούμε να κάνουμε σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Παπαγεωργίου. Είτε ότι δεν κατάλαβε και ο ίδιος τι προβλέπεται στην ως άνω τροπολογία, είτε ότι σκοπίμως παραπλανά τους πολίτες της Ναυπακτίας και ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιο απ τα δύο είναι χειρότερο.
Δείτε εδώ το ηχητικό από τις «εξαγγελίες» του συμβούλου του Τέρενς Κουίκ:

Εδώ ένα τμήμα της Ελληνική ταινίας, Υπάρχει και Φιλότιμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου