Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Εισβολή αστυνομίας στον ΣΚΑΪ - Έψαχναν τον Κυριάκο Θωμαΐδη

Εισβολή αστυνομίας στον ΣΚΑΪ - Έψαχναν τον Κυριάκο Θωμαΐδη

Πρωτοφανής στα χρονικά έφοδος της Αστυνομίας στο κτήριο του ΣΚΑΪ για σύλληψη του δημοσιογράφου. Απόπειρα φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου. Μια πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης για τη σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη, μετά από αυτόφωρη διαδικασία που είχε κινηθεί κατά του γνωστού δημοσιογράφου.

Στις 00:05, λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», τρεις αστυνομικοί και ένας με πολιτικά επιχείρησαν να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράτυπη. Στη συνέχεια, οι Αρχές ζήτησαν να μην «παίξει» στον αέρα η εκπομπή, στην οποία αποκαλύφθηκαν συνομιλίες του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη με δημοσιογράφους και παράγοντες, τις οποίες προφανώς ορισμένοι δεν ήθελαν να δουν δημοσιοποιημένες.

Περίπου στις 01:30 εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ η αντιεισαγγελέας Ελευσίνας (συνοδεία περιπολικού), η οποία έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Θωμαΐδη, έψαξε κάθε όροφο και κάθε αίθουσα(!) προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. Ύστερα από αρκετά λεπτά εξονυχιστικού ελέγχου (και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2:30), οι αστυνομικοί και η αντιεισαγγελέας έφυγαν δίχως να βρουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος λόγω του ότι η εκπομπή μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση, δεν ήταν στον χώρο και είχε αποχωρήσει από νωρίς.

Πρόκειται φυσικά για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, μια αντιδημοκρατική ενέργεια που είχε ως στόχο την «φίμωση» του δημοσιογραφικού λόγου και της ελευθερίας του Τύπου. Εν έτη 2016... Αξίζει να σημειωθεί πως η «Δίκη» προβλήθηκε κανονικά και το περιεχόμενο των διαλόγων προκαλεί «σεισμό» στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.   Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΚΑΙ:
"Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η "ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ" κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, Ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!"


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/317547/protofanis-fimosi-tou-dimosiografikou-logou-o-eisaggeleas-epiheirise-na-sullavei-ton-dimosiografo-thomaidi/#ixzz4BVxGIbOq
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

          

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου