Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Ο Παπανδρέου καλεί τους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε.! «Σας χρειαζόμαστε»

Κάνοντας μια αναφορά στο γεγονός ότι οι Έλληνες επέλεξαν να μείνουν στην Ε.Ε. με επώδυνες θυσίες, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Γιώργος Παπανδρέου καλεί τους Βρετανούς να αποφύγουν το Brexit και να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στην ανάλυσή του για τους λόγους για τους οποίους ο βρετανικός λαός πρέπει να αποφύγει το Brexit ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «η συζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μοναδική στην Ευρώπη». «Ολοι έχουμε τις ερωτήσεις μας γύρω από το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις καλύτερα ενωμένοι», τονίζει ο ίδιος.
Παρά το γεγονός ότι ασκεί κριτική στην Ε.Ε, επισημαίνοντας ότι θα ήθελε να έχει περισσότερη αναπτυξιακή πολιτική και δημοκρατικές διαδικασίες, ωστόσο θεωρεί ότι «αποτελεί την καλύτερη επιλογή». Χαρακτηρίζει την απόφαση για εγκατάλειψη της Ε,Ε, ως «ένα είδος απόδρασης σε μία ουτοπία»- σημειώνοντας ότι «η λέξη στα ελληνικά σημαίνει ένα μέρος που δεν υπάρχει»- και προσθέτει ότι «η τάση μας για απομόνωση βασίζεται στην ελπίδα ότι όλα θα είναι καλύτερα και ότι τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα απλώς θα εξαφανιστούν. Κάτι, που δεν θα συμβεί».
Καταλήγει, λέγοντας, ότι «χρειαζόμαστε τη φωνή, τη δημιουργικότητα και την εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου και των πολιτών της. Μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στον εξανθρωπισμό της κοινωνίας μας και να παρέχουμε ασφάλεια και  ευημερία στους πολίτες. Και θα είναι πιο αποτελεσματικό αν το κάνουμε από κοινού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου