Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

«Σκοτώνονται» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Δημαράς είναι κατά του αναπτυξιακού νόμου: Η κυβέρνηση δίνει γη και θάλασσα στα οικονομικά συμφέροντα

Έχει πλέον αποδειχτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «αχταρμάς» και όχι δημοκρατικό με όλες τις απόψεις, όπως θέλουν να πιστεύουν οι κυβερνώντες. 

Κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς «χτύπησε» ξανά υποστηρίζοντας ότι τα προωθούμενα μέτρα υποστηρίζουν τις πολυεθνικές. Άφησε δε να εννοηθεί ότι η στάση του θα εξαρτηθεί από το εάν γίνουν αποδέκτες οι τροπολογίες που ο ίδιος έχει καταθέσει.
Μένει δε να φανεί εάν το Μγαρο Μαξιμου θα ενδώσει στις απαιτήσεις του βουλευτή προκειμένου να μην διαταραχθεί η συνοχή ή αν θα επιμείνει στην αρχική μορφή του νομοσχεδιου.
«Εμείς – και εκφράζω και τον ΣΥΡΙΖΑ – που αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να μην καταστραφεί η χώρα, είμαστε εναντίον του νεοφιλελευθερισμού» είπε ο κ Δημαρας για να προσθέσει: «Ψηφίσαμε μέτρα από ανάγκη, ψηφίσαμε με θλίψη, δεν είχαμε άλλη επιλογή σύμφωνη με τις αρχές μας. Ήταν συνειδητή στις συγκεκριμένες συνθήκες για να μην αφήσουμε τη χωρα στα χέρια αυτών που έφεραν εδώ τον τόπο».
Αναφορικά με το νέο νομοσχεδιο είπε πως «για μένα δεν είναι ηθικό να δίνουμε τα πάντα στις πολυεθνικές, θέλουμε σχέδιο ανάκτησης ελέγχου και δημόσιου πλούτου… να σχεδιάζει το κράτος και όχι οικονομικοι κύκλοι» και έριξε τις προειδοποιητικές προς τον πρωθυπουργο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δέχτηκα να στηρίξω την κυβέρνηση που κάνει συμβιβασμούς, έστω και λάθη για να μην αναλάβουν την χώρα αυτοί που την οδήγησαν εδώ».
Στο πλαίσιο αυτό, για τις τροπολογίες που έχει καταθέσει. «Δίνουμε εκτός από έδαφος και θάλασσα και δυνατότητα να δομήσουν, δεν χρειάζονται λοιπόν φοροαπαλλαγές, αντίθετα πρεπει να στηρίξουμε επαγγελματίες» είπε για να συνεχίσει «επιμένω στις 2 τροπολογίες και θα ήθελα να μου πείτε αν τις κάνετε δεκτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου