Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Φοβήθηκε ο Πολάκης και έκανε «όπισθεν ολοταχώς»! «Τιμώ κάθε δικαστικό και άλλο δημόσιο λειτουργό»

Ο «ορυμαγδός» αντιδράσεων, που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη και τις αιχμές περί παραδικαστικού κυκλώματος ανάγκασαν τον κ. Πολάκη να κάνει πίσω.

Mάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι «τιμά κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό» και πως αναφερόταν «σε δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πολάκη:
«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.
Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.
Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.
Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί».
Σημειώνεται, πως παρενέβη μέχρι και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου