Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Οι δικαστές απαντούν στον Πολάκη: Ανακαλέστε ή δώστε ονόματα...

Οι δικαστές απαντούν στον Πολάκη: Ανακαλέστε ή δώστε ονόματα...

Αντιδράσεις στις τάξεις των δικαστών προκάλεσε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σε ομιλία του στο Περιστέρι, περί παραδικαστικών κυκλωμάτων.
«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρουν αρχικά στην ανακοίνωσή τους η οποία συνεχίζει ως εξής:
«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση».
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση των δικαστών.
Διαβάστε επίσης:

Ο Πολάκης άνοιξε πόλεμο με τους... δικαστές - ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου