Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Παπανδρέου: «Δεν θα σταματήσω να παλεύω την μιζέρια, την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία»

po-papandreou-agrinio1Τελικά όχι χαιρετισμό αλλά κανονική ομιλία που διήρκησε πάνω από μια ώρα πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο.


Στον  κ. Παπανδρέου  έγινε θερμή υποδοχή από φίλους του Κινήματος και η ομιλία του ολοκληρώθηκε στις 10:00 περίπου το βράδυ. Υπήρξε αρκετά επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επισήμανε πως αν εξασφαλίζονταν μια ελάχιστη συναίνεση ίσως το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο, αλλά και πολλές θυσίες του λαού να μην ήταν αναγκαίες, ζητώντας και πάλι μια ελάχιστη συνεννόηση και ένα «εθνικό συμβόλαιο» για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται.
Στην σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώθηκε και στο Αγρίνιο πως ο Γιώργος Παπανδρέου  έχει φανατικούς φίλους μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του ενώ μέλος του Κινήματος τον έρανε με γαρδένιες!
Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού δεν είχε πολλές αλλαγές σε σχέση με αυτήν που πρόσφατα έκανε στην Πάτρα. «Ευχαρίστησε» πάντως τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε με κάποιες παρεμβάσεις τους σε δικά του νομοθετήματα, ο κόσμος έμαθε για κάποιες από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Όπως για παράδειγμα η τροπολογία που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις offshore στους πολιτικούς, με την οποία ο κόσμος έμαθε πως ο νόμος που έβαζε τέρμα στην σχέση των πολιτικών με τις εξωχώριες εταιρείες ήταν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011.
Όπως και με το opengov που όπως είπε απαξιώθηκε από την επόμενη από το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και την τακτική που ακολουθήθηκε με το να συγκροτηθεί ο κρατικός μηχανισμός με στελέχη κατ’αναλογία 4 ΝΔ , 2 ΠΑΣΟΚ και 1 ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως στην πιο κρίσιμη στιγμή ζήτησε εθνική συνεννόηση ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο. «Αντί γι’αυτό όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο  άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν συνδιαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό σήμερα δεν θα μιλάγαμε για 30 Μνημόνιο» είπε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.
Δείτε φωτογραφίες, αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο.
IMG_9421








po-papandreou-agrinio2po-papandreou-agrinio4po-sokospo-papandreou-agrinio7po-papandreou-agrinio6po-papandreou-agrinio5po-papandreou-agrinio3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου