Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ μιας ΛΑΣΠΗΣ - ΕΤ3 και καλοθελητές

Η ΙΣΤΟΡΙΑ μιας ΛΑΣΠΗΣ - ΕΤ3 και καλοθελητές
Στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου έκανε μια πετυχημένη κεντρική ομιλία, έδωσε περίπου 10 συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα , τηλεοράσεις , εφημερίδες , έκανε επισκέψεις και δηλώσεις στις Σέρρες , αναφέρθηκε σε δεκάδες θέματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες σχολίων , αντιπαραθέσεων , συζητήσεων
ακόμη και σοβαρών αντιδράσεων .
Πηγαίνει και στην ΕΤ3 για απευθείας συνέντευξη και ενώ ακόμη αυτή ήταν σε εξέλιξη , η "δημόσια" ΕΤ3 βγάζει τουίτ με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ "κρίση" οτι "ο Παπανδρέου δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ". Απο πού προέκυψε δεν έχει σημασία . Αυτό ήθελαν να περάσουν , αυτό μεθόδευσαν να βγει.
Ειναι γνωστό το κόλπο και καθόλου πρωτότυπα "δημοσιογραφικό", όταν η είδηση έχει γραφεί πριν την απάντηση . Σου κάνουν μια ερώτηση τελείως μανιχαϊστική που δεν έχει νόημα να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι, απαντάς πολιτικά και όχι οπαδικά και βγαίνει η "είδηση" που θελει ο πονηρός "ερμηνευτής".
Η συριζέικη ΕΤ3 εν προκειμένω .
Απο κει και πέρα όλα παίρνουν τον δρόμο τους . Αναπαραγωγή άκριτη, αναλαμβάνουν οι εμφανείς και αφανείς κίτρινοι, κάποιοι καλοπροαίρετοι δικαιολογημένα και ορθά προβληματίζονται , αλλά το συμπέρασμα εχει βγει. Που βολεύει πολλούς . Κυρίως απο "κεντροαριστερά" μέχρι "αριστερά ".
Η ετυμηγορία ;
Ο Παπανδρέου ψάχνει για καρέκλα και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
´Η έστω, όπως ενημέρωσε κάποιος -πάντα στις επάλξεις του αντιπαπανδρεισμού, κατά τα άλλα "σοβαρός σοσιαλιστής " - "χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον προτείνει για την Σοσιαλιστική Διεθνή" , τόση ετοιμοπόλεμη φαντασία ...
. ´Αρα οι κεντροαριστεροί πάμε αλλού, ακόμη και στον Κυριάκο - πολλοί ήδη είναι εκεί με το ένα πόδι- , αλλά πάντως όχι με αυτούς που δήθεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ .
Η ΕΤ 3 ως άλλο καθεστώς έπαιξε το ρόλο της, απο ολόκληρη σε ρυθμό πολυβόλου συνέντευξη την κοτσάνα της αυτή βρήκε να εξάγει , τα "ανεξάρτητα" μπλογκς κλπ που όλως τυχαίως δουλεύουν και ως γραφεία τύπου αυτών που δήθεν καλούν σε ενότητα τον Παπανδρέου , αναπαράγουν .
Κι απο κάτω η λάσπη "πληροφορημένων"
και "προχωρημένων " πάει σύννεφο . Εξάλλου ποιός ακούει , ποιός διαβάζει , ποιός να αναλύει τώρα, φροντίζουν άλλοι με μια γραμμή να μας βγάζουν απο τον κόπο.
Η δουλειά γίνεται .
Γιατί τώρα τελευταία κυκλοφορούσε πολύ η δημιουργική επιφύλαξη πολλών, οτι ας ακούσουμε και τον Παπανδρέου ή δεν είναι τελικά τα πράγματα οπως παρουσιάζονται τα τελευταία έξι χρόνια.
Παλιό όμως το κόλπο, απο πολύ
παλιά μυαλά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου