Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Γ. Λεχουρίτης: Είμαστε η 2η ακριβότερη χώρα στην Ε.Ε.

koi-lexouritis-starΚαλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star ήταν σήμερα το πρωί ο αγρινιώτης πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, που κλήθηκε να τοποθετηθεί για το νέο κύμα ακρίβειας που «σαρώνει» την αγορά με τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, έμμεσους φόρους κλπ.
Ο κ. Λεχουρίτης σημείωσε πως η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη των «28» . «Δυστυχώς για την πρωτιά με αυτή δεν βλέπω καμιά αντίδραση από την κυβέρνηση που σε κάποιες άλλες μετρήσεις της Eurostast βγαίνει και πανηγυρίζει.» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ επισήμανε ακόμη πως δεν γίνεται τη στιγμή που είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία και σε μειώσεις μισθών και συντάξεων να επικρατεί τέτοια ακρίβεια , ακόμη και σε προϊόντα που εμείς παράγουμε, όπως γαλακτοκομικά κλπ.


Σημείωσε πως αυτό συμβαίνει εξαιτίας και της αστάθειας του φορολογικού περιβάλλοντος και συστήματος, που υποχρεώνει πολλές επιχειρήσεις να πωλούν με «καπέλο». Τόνισε ακόμη πως υπάρχει θέμα και με τους ελέγχους και χαρακτήρισε  την κυβέρνηση απλά «παρατηρητή» μιας κατάστασης που πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια, «πνίγει» τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενώ προέβλεψε νέες αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους κλάδους της πραγματικής οικονομίας και φυσικά στην όποια αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών, μιας και τα μέτρα της κυβέρνησης είναι απολύτως υφεσιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου