Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

23 Ιουνίου τιμούμε τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου

Ανδρέας Παπανδρέου 1974
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
 ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 8:30 ΜΜ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ 87 ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας βαθύτατης πολιτισμικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Παρά το γεγονός ότι, από τα δύο μόλις πρώτα χρόνια της κρίσης, επιτεύχθηκε το 90% της δημοσιονομικής προσαρμογής, το πολιτικό σύστημα έκτοτε, δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή ύδατα και προπάντων σε μια δημιουργική περίοδο.
Οι λόγοι, πολλοί, ο ουσιαστικότερος, ότι η κρίση είναι πρωτίστως, θεσμική, ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας. Και βεβαίως, το γεγονός ότι, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, υποτάχθηκαν στη συντηρητική αντίληψη της αποφυγής του πολιτικού κόστους.
Όσο και αν οι Έλληνες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά σε κόπο, πόνο και χρήμα, αυτήν τη δύσκολη προσαρμογή, η απουσία μεταρρυθμιστικού πνεύματος δεν επιτρέπει να ξεριζωθεί η «ρίζα» των προβλημάτων.
Ύστερα από 8 χρόνια ύφεσης και 6 χρόνια μνημονίων, αρχίζει πλέον να γίνεται κατανοητό από όλο και περισσότερους Έλληνες – με τη δυνατότητα που δίνει η απόσταση από την πρώτη περίοδο της ένταξης της χώρας σε πρόγραμμα προσαρμογής, ότι το πραγματικό διακύβευμα που αφορά τη χώρα και πρωτίστως τους Έλληνες, δεν είναι άλλο από την ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών που μας οδήγησαν στην κρίση και ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή.
Αιτίες που συνδέονται ευθέως με την ύπαρξη και λειτουργία ενός παρασιτικού πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που ευθύνεται για την κατασπατάληση έμψυχων και υλικών πόρων, του πλούτου του Ελληνικού λαού, που παροχετεύεται στις υπόγειες διαδρομές που το συνδέουν με πάσης φύσεως κατεστημένα και συμφέροντα.
Κάθε μέρα, γίνεται όλο και περισσότερο φανερό, ότι η χώρα έχει ανάγκη να περάσει σε έναν νέο ιστορικό και πολιτικό κύκλο.
Προϋπόθεση για τη μετάβαση σε αυτήν τη νέα ιστορική περίοδο, είναι η σύγκρουση με τη μιζέρια και την παραίτηση, απότοκα ενός κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος που επικράτησε κατά την περίοδο της κρίσης, βοηθούντων δραστικά των πολιτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν λαϊκιστικές και συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις.
Εύκολα λόγια, έωλες υποσχέσεις, υποκρισία, ψέμματα, άγονες παραπολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και διχαστικές αντιλήψεις, διαμόρφωσαν την εντύπωση, ότι τη λύση θα φέρει κάποιος μεσίας ή κάποιος έξωθεν σωτήρας και όχι η εγερτήρια και δημιουργική συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
Αντί να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας, επιτρέψαμε να επικρατήσουν πολιτικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που μας γύρισαν πίσω, στις πολιτικές εκείνες που μας οδήγησαν στην κρίση.
Παρασιτισμός, πελατειασμός και παρεοκρατία, συνεχίζουν το «άοκνο» έργο τους, σε βάρος των πολλών και πρωτίστως, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Οι νέοι, πληρώνουν περισσότερο από όλους αυτές τις πρακτικές.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πιστεύουν βαθύτατα ότι, πρέπει και μπορεί να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αδιέξοδη πορεία. Σε αυτήν την πορεία που χαρακτηρίζεται από τη διαχείριση μιας εντεινόμενης φτώχειας.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Προέδρός του, πιστεύουν βαθύτατα ότι, υπάρχει ελπίδα.
Σχέδιο χρειάζεται, αποφασιστικότητα και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
Ένα σχέδιο, κτήμα του Ελληνικού λαού, με βάση το οποίο θα αλλάξουμε εκ βάθρων τη χώρα, θα αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά τα πραγματικά προβλήματα που μας οδήγησαν στην κρίση και θα οικοδομήσουμε μια βιώσιμη επόμενη ημέρα, με βιώσιμες θέσεις εργασίας. Εν τέλει, μια Ελλάδα δημιουργίας, που θα γεμίζει όλους τους Έλληνες με ελπίδα και αξιοπρέπεια.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Προέδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πιστεύουν βαθύτατα ότι, αυτό είναι ένα έργο ιστορικών και εθνικών διαστάσεων, που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως, των νέων μας, που αποτελούν την ελπίδα μας για το αύριο.
Τιμώντας τον ηγέτη που έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής τους νέους και άλλαξε την πορεία της χώρας, είκοσι χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, θέλοντας να σηματοδοτήσουμε με τον πλέον καταλυτικό αλλά και δημιουργικό τρόπο αυτήν την εθνική ανάγκη,
Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 8:30 μμ, στην αυλή του Ιδρύματος Παπανδρέου – Πειραιώς 87 και Σαλαμίνος, θα συναντηθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις νέες και τους νέους, που θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της συγκρότησης του Δικτύου Νεολαίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Οι νέες και οι νέοι θα είναι εκεί.
Θα είμαστε όλοι εκεί.
Γιατί, η Πατρίδα μας χρειάζεται.
Γιατί, παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Ανδρέα:
«Η νεολαία, είναι ταυτόχρονα – όπως πρέπει να είναι – φορέας αμφισβήτησης, κριτικής και καταγγελίας, όπου πρέπει. Μα είναι, επίσης, και φορέας αναγέννησης και ευθύνης.
Λαός και νεολαία μαζί αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα νέα, περήφανη, ανθρώπινη, δίκαιη, ανεξάρτητη, ακέραιη, δημοκρατική και σοσιαλιστική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου