Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 19.000 ΜΟΡΙΑ Η επιτυχία βρήκε μαζί τις δύο καρδιακές φίλες

Η Αλεξάνδρα Πεταλωτή και η Εύη Παπαγιάννη, συμμαθήτριες στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής, από σήμερα ανοίγουν τα φτερά τους στο όνειρο, το όνειρο των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις σχολές πρώτης προτίμησής τους

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Η Αλεξάνδρα Πεταλωτή και η Εύη Παπαγιάννη, συμμαθήτριες στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής
Η επιτυχία της βρήκε μαζί, όπως μαζί ήταν από μικρά παιδιά. Η χαρά διπλή, αφού όσο χάρηκε η καθεμία για την προσωπική της επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, άλλο τόσο χάρηκε για την επιτυχία της φίλης της. Είναι η Αλεξάνδρα Πεταλωτή και η Εύη Παπαγιάννη, συμμαθήτριες στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής, που από σήμερα ανοίγουν τα φτερά τους στο όνειρο, τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις σχολές πρώτης προτίμησής τους.

Αισθάνεται δικαιωμένη για τον κόπο και τον αγώνα, όχι μόνο του τελευταίου χρόνου, αλλά πολλών περισσότερων, η Αλεξάνδρα Πεταλωτή και με 19.263 μόρια δεν μπορεί παρά να νιώθει ανακούφιση. Σπουδές Νομικής θέλει να ακολουθήσει η νεαρή Αλεξάνδρα, αλλά δεν έχει ακόμα καταλήξει στην πόλη σπουδών της, δηλαδή Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Τα ερεθίσματα από το οικογενειακό περιβάλλον, διαδραμάτισαν ρόλο στην επιλογή της Νομικής Σχολής, αλλά της αρέσει γιατί, όπως λέει "δεν είναι απλώς μια θεωρητική σχολή, έχει και πράξη μέσα και αυτό είναι που μου αρέσει". Παραδέχεται πως "η χρονιά ήταν δύσκολη, όχι μόνο από άποψη διαβάσματος, αλλά ήταν δύσκολη και από θέμα ψυχολογίας.

Ξέρεις ότι από αυτό κρίνεται το μέλλον σου, οπότε προσπαθείς να τα δώσεις όλα". Δίνει τις ευχές της στους συμμαθητές των οποίων δικαιώθηκαν οι κόποι τους. "Πιστεύω ότι αν βάλει κάποιος ένα στόχο στην ζωή του θα τον πετύχει ανεξάρτητα από τις πανελλήνιες ή όχι, απλά πετυχαίνοντας τον στόχο σου στις πανελλήνιες δικαιώνεται ο κόπος σου", αναφέρει και τονίζει πως "εννοείται δεν τελειώνει εκεί η ζωή και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τον καθένα αρκεί να έχει ένα όνειρο".    

Ακόμα και για τον πιο μελετηρό μαθητή η χρονιά των πανελλαδικών εξετάσεων είναι "έξω από τα νερά του". Και αυτό το λέει μία μαθήτρια που κατέκτησε την κορυφή με 19.234 μόρια. Η Εύη Παπαγιάννη βάζει πλώρη για την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω της μία δύσκολη χρονιά. Από μικρή ήθελε να γίνει γιατρός, γι' αυτό ακόμα και αν δεν πιάσει τη βάση για την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, θα έχει ως δεύτερη επιλογή της την Ιατρική Σχολή στην Κρήτη.

Έχοντας περάσει πλέον την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων, αυτό που έχει να πει σε όσους ακολουθούν είναι "να έχουν πρόγραμμα στη μελέτη και το διάβασμα να γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Όποιος περιμένει να φτάσει Φεβρουάριο-Μάρτιο για να ξεκινήσει την πολύ δουλειά, δεν λέω ότι θα αποτύχει, αλλά θα εξουθενωθεί, χρειάζεται έστω και λίγο από την αρχή της χρονιάς και μεθοδικά".

Οι δύο φίλες γιόρτασαν την επιτυχία τους μαζί, κάνοντας μία εξόρμηση στην κοντινότερη παραλία της Ροδόπης. http://www.xronos.gr/detail.php?ID=103369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου