Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το ΚΙΝΗΜΑ «γκρεμίζει» την προπαγάνδα του «λεφτά υπάρχουν» και απαντά στον Τσίπρα!


«Όποιος στερεύει από επιχειρήματα, αφού πρώτα έχει βρεθεί αντιμέτωπος και βεβαίως, ανακόλουθος με όσα υποστήριζε, κάνει αυτό το βήμα της απόγνωσης προς την προπαγάνδα, που όμως, αποδεικνύεται αρκετό για να διαχωρίσει τους χρήσιμους πολιτικούς που αγωνίζονται και συγκρούονται στο όνομα της αλήθειας, από εκείνους που καταφεύγουν στο ψεύδος, προκειμένου να αποκρύψουν τις δικές τους αβελτηρίες», αναφέρει το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό.


«Αυτό ισχύει και με το γνωστό: λεφτά υπάρχουν», επισημαίνει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και συνεχίζει, ξεκαθαρίζοντας την αλήθεια για το σύνθημα Παπανδρέου στις εκλογές του 2009: «Το σύνθημα ήταν ‘ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε’.
Στην ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά» για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, απαντήσαμε εν μέσω προεκλογικής, το 2009:
«Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις,
αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος,
αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας,
ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο.
Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο
που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον,
όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων,
των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας.»
Και ακόμη,
«Λεφτά υπάρχουν,
εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής,
αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας,
κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας
που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία.
Εάν αυτά δεν απαντηθούν,
οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα.
Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα.»
«Τι έκαναν οι γκεμπελίσκοι του πελατειακού συστήματος μετά την εκλογή μας; Πήραν το «λεφτά υπάρχουν», έκοψαν τη συνέχεια που περιέγραφε τις παθογένειες του πελατειακού κράτους και αντεπιτέθηκαν», αναφέρει το ΚΙΝΗΜΑ και συμπληρώνει, πως «στόχος του ήταν  να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να αποκρυβεί το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, το παρασιτικό πελατειακό κράτος, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτούνται μεγάλες μεταρρυθμίσεις».






«Όσοι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις έβλεπαν τον εαυτό τους να απειλείται, ανέλαβαν δράση για την αποδόμηση αυτής της αλήθειας. Δεν τους ενδιέφερε, ούτε τους ενδιαφέρει το «λεφτά υπάρχουν. Ένα τους ενδιαφέρει.  Να μην επιτρέψουν να επικρατήσει μεταρρυθμιστικό πνεύμα στη χώρα. Για να συνεχίσουν να παρασιτούν και να κλέβουν λεφτά και εξουσία που δεν τους ανήκουν. Σε βάρος των πολλών, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας», τονίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
«Η χώρα όμως, δεν χρειάζεται άλλους μύθους. Η χώρα χρειάζεται αλήθειες. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο. Η χώρα χρειάζεται τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν την περίοδο 2009 – 2011 και ουδείς συνέχισε έκτοτε», αναφέρει το ΚΙΝΗΜΑ και συνεχίζει: «Με τα λεφτά από εκείνες τις μεταρρυθμίσεις μπορούν σήμερα να υπάρχουν στην εξουσία και να συνεχίζουν τις βλαπτικές για τη χώρα και τους Έλληνες επιλογές τους. Το γνωρίζουν και γι” αυτό είναι δύο φορές έκθετοι».
«Δυστυχώς, οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τα εύκολα λόγια και την επικίνδυνη προπαγάνδα», καταλήγει το ΚΙΝΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου