Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Παπαρήγα: Είστε ότι πιο εκφυλισμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης - BINTEO

Παπαρήγα: Είστε ότι πιο εκφυλισμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης - BINTEO
«Λέτε ψέματα και εξαπατάτε το λαό» είπε η πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, κατά την ομιλία της στη Βουλή για το ασφαλιστικό.
«Κάνετε προσπάθεια να γίνετε καλός ψαράς. Ρίχνετε συνέχεια δολώματα περιμένοντας να τα πιάσουν τα ψάρια. Υπάρχουν και ψάρια που πιάνουν αυτά τα δολώματα αλλά ακόμα δεν έχετε δει αυτό που θα δείτε το επόμενο διάστημα. Το λαό δεν τον πιάσατε στον ύπνο» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε:
«Εμείς δεν σας εγκαλούμε από την ίδια αφετηρία που σας εγκαλούν τα άλλα κόμματα αυτής της Βουλής. Δεν σας λέμε ότι ως άνθρωποι, ως βουλευτές, ως υπουργοί είστε ψεύτες και απατεώνες. Ψέματα όμως και εξαπάτηση κάνετε. Αναπόφευκτα. Δεν μπορεί να πείσετε τον ελληνικό λαό δίχως ψέμα, δίχως εξαπάτηση και δίχως δολώματα».
«Δεν μεταλλαχθήκατε, αποκαλυφθήκατε ως κυβέρνηση. Λέγατε "κυβέρνηση της αριστεράς, ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη". Όμως αυτό δεν γίνεται. Ή ο άνθρωπος θα υπάρχει ή τα κέρδη.
Λέγατε, "ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός χωρίς ανατροπή", ότι "η ΕΕ θα γίνει η ΕΕ των εργαζομένων", ότι "μπορεί να καταργηθεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος με πολιτική συνεννόηση και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου". Αυτά είναι τα χοντρά ψέματα, δυσανάγνωστα για το λαό. Εμείς για αυτά σας κατηγορούμε» υπογράμμισε και συνέχισε:
«Λέτε ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ ότι δεν είναι εφικτά. Η διαφωνία μας δηλαδή είναι ότι εσείς κάνετε μεταρρύθμιση και εμείς θέλουμε επανάσταση; Ή ότι εμείς θέλουμε 100 πράγματα να γίνουν και εσείς κάνετε 20;  Η διαφωνία μας είναι ότι εσείς είστε στυλοβάτες του σάπιου συστήματος και στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος και στο επίπεδο του κοινωνικοοικονομικού. Δεν είναι ότι κάνετε λίγα, μακάρι να ήταν αυτή η διαφορά μας».
«Έχετε και το θράσος να λέτε ότι είστε οι κληρονόμοι των ταξικών αγώνων και των κοινωνικών αγώνων που έγιναν τον 20ο αιώνα. Είστε ότι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης. Είστε οι χειρότεροι επίγονοι του ευρωκομμουνισμού και άλλων σχετικών ρευμάτων. Κάνετε κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, απολύτως συμβατοί στα πλαίσιά του και το ενισχύετε» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου