Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Παύση στις διαπραγματεύσεις λόγω Wikileaks...

Παύση στις διαπραγματεύσεις λόγω Wikileaks


Σταματούν τουλάχιστον για σήμερα, και μετά από αίτημα των επικεφαλής των θεσμών, οι διαπραγματεύσεις των δανειστών...
με την Αθήνα.

Σήμερα δεν θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο Βερολίνο και στη συνάντηση που θα έχουν η Α. Μέρκελ και η Κ. Λαγκάρντ παρουσία του Π. Τόμσεν

Η κυβέρνηση αναμένεται να στείλει τις νέες τις προτάσεις για τα μέτρα, τόσο από την πλευρά των εσόδων, όσο και από την πλευρά των δαπανών που θα οδηγήσουν στη σύνθεση παρεμβάσεων 1% του ΑΕΠ (επιπρόσθετα του 1% του ΑΕΠ από άμεσους φόρους και 1% από το ασφαλιστικό), οι οποίες όμως θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Η επόμενη συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής του κουαρτέτου και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Στη χθεσινή συνάντηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τέθηκε η ατζέντα των συναντήσεων έως την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ είναι γνωστό ότι στη συνέχεια οι επικεφαλής των ελεγκτών θα αναχωρήσουν για την Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Εξερχόμενος της χθεσινής εξαιρετικά σύντομης συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Είχαμε μία εισαγωγική συνάντηση. Μιλήσαμε και για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την άλλη Δευτέρα, και για τον οδικό χάρτη προς τις 22 Απριλίου, στο Eurogroup. Πότε θα τελειώσουμε το ένα πράγμα, για να αρχίσει το άλλο, για να ξεκινήσει το τρίτο».

Οταν ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε αν έγινε αναφορά στη διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Καθόλου. Δεν το ανέφεραν εκείνοι, δεν το ανέφερα και εγώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου