Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

KINHMA Κυβέρνηση και Ευρώπη αδυνατούν να δώσουν λύσεις

Από τον Τομέα Επανεκκίνησης της Οικονομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Oikonomou
Σε σημερινή του συνέντευξη στο EuroActiv.com ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος για την πορεία υλοποίησης του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανέφερε ότι έχουν ενισχυθεί 57 δράσεις και 136,000 επιχειρήσεις κινητοποιώντας 82 δισ. ευρώ.
Από αυτά τα κεφάλαια στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ. Για την αποτυχία αυτή ευθύνεται τόσο η ελληνική κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να κινήσει τις διαθέσιμες πιστώσεις του πακέτου Γιούνκερ όοο και ο σχεδιασμός του από τους φορείς της Ε.Ε. που δεν κατευθύνει τα κεφάλαια εκεί που υπάρχει η πραγματική ανάγκη.
Ο κ. Σχοινάς, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέφυγε να αναλάβει ευθύνη για τις καθυστερήσεις και την αδυναμία να φτάσουν τα κεφάλαια του πακέτου Γιούνκερ στην ελληνική οικονομία. Στην μοναδική οικονομία της Ε.Ε. που βρίσκεται επί 7 συνεχόμενα χρόνια σε ύφεση.
Η περίπτωση του πακέτου Γιούνκερ είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτυχίας εντός και εκτός συνόρων. Από τη μία η Ευρώπη πανηγυρίζει την ώρα που ούτε ένα ευρώ δεν κατευθύνεται εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Από την άλλη η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα και περιορίζει τη «δράση» της σε βαρύγδουπες δηλώσεις και ανακοινώσεις χωρίς περιεχόμενο.
Ας σταματήσουν όλοι, επιτέλους, τους πανηγυρισμούς στο κενό. Είναι ώρα για δράση και φυγή προς τα εμπρός όχι για διαχείριση του τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου