Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων: Ντροπή οι διαγραφές στην ΕΣΗΕΑ...

Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων: Ντροπή οι διαγραφές στην ΕΣΗΕΑ


Ντροπή για την ελληνική δημοσιογραφία χαρακτηρίζει τις πρόσφατες διαγραφές δημοσιογράφων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και...
τις καταδικάζει απερίφραστα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καταδικάζει απερίφραστα την διαγραφή Ελλήνων δημοσιογράφων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για λόγους που αφορούν στην από μέρους τους έκφραση γνώμης. Ως σύμβουλος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου και έκφρασης, η ΕΕΔ θεωρεί ότι παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα αυτά, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα και την επίσημη Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί την Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο άρθρο 10 της οποίας αναφέρεται ρητά:

1.Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν εκφράσεως. Το δικαίωμα τούτο περιλαμβάνει την ελευθερίαν γνώμης, ως και την ελευθερίαν λήψεως ή μεταδόσεως πληροφοριών ή ιδεών, άνευ επεμβάσεως δημοσίων αρχών και ασχέτως συνόρων. Το παρόν άρθρον δεν κωλύει τα Κράτη από τού να υποβάλωσι τας επιχειρήσεις ραδιοφωνίας, κινηματογράφου ή τηλεοράσεως εις κανονισμούς εκδόσεως αδειών λειτουργίας.

2.Η άσκησις των ελευθεριών τούτων, συνεπαγομένων καθήκοντα και ευθύνας, δύναται να υπαχθή εις ωρισμένας διατυπώσεις, όρους, περιορισμούς ή κυρώσεις προβλεπόμενους υπό του νόμου και αποτελούντας αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία δια την εθνικήν ασφάλειαν, την εδαφικήν ακεραιότητα ή δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεως και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας ή της ηθικής, την προστασίαν της υπολήψεως ή των δικαιωμάτων των τρίτων, την παρεμπόδισιν της κοινολογήσεως εμπιστευτικών πληροφοριών ή την διασφάλισιν του κύρους και της αμεροληψίας της δικαστικής εξουσίας.

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΕΔ θα ενημερώσει αρμοδίως το Συμβούλιο της Ευρώπης και θα στηρίξει οποιαδήποτε προσφυγή ήθελαν αναλάβουν οι διαγραφέντες δημοσιογράφοι.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου