Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Νίκος Παππάς: Στην ΕΡΤ υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό

Νίκος Παππάς: Στην ΕΡΤ υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό                 

Στις υπουργικές τροπολογίες, οι οποίες έχουν κατατεθεί στη Βουλή υπήρχε και αυτή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την τροπολογία επιτρέπεται η μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ – εφόσον το επιθυμούν – προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς όμως να αλλάξει η μισθολογική τους κατάσταση.
Για να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη τροπολογία ο κύριος Παππάς είπε ότι «υπάρχουν στην ΕΡΤ υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας».
Η διάρκεια της απόσπασης ορίζεται σε ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ η μισθοδοσία βαρύνει τον φορέα προέλευσης, με εξαίρεση πρόσθετες αποδοχές ή αποζημιώσεις που βαρύνουν τον φορέα υποδοχής.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις και υπαινιγμοί για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις. «Τα κριτήρια μεταφοράς προσωπικού είναι ασαφή και αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια» υποστήριξε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ) ενώ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε «η τροπολογία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό ή και μελλοντικό; Θα κάνουμε προσλήψεις στην ΕΡΤ και από την άλλη πόρτα θα μετατάσσονται».


Πηγή: Νίκος Παππάς: Στην ΕΡΤ υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/261889/nikos-pappas-stin-ert-yparhei-yperarithmo-prosopiko#ixzz45i0O1oT3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου