Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αγρίνιο: Νέες δεσμεύσεις ποτών, πρόστιμα και έλεγχοι από το Τμήμα Εμπορίου

epi-alkool-potaΔίνοντας πολύ μεγάλο βάρος στην διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών που δεν φέρουν παραστατικά ή σήμανση και θεωρούνται τουλάχιστον «ύποπτα» για την δημόσια υγεία, συνεχίζει τους ελέγχους το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.Συγκεκριμένα, μετά από δυο περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στο Αγρίνιο και στην Δ.Ε. Θεστιέων, αυτή τη φορά βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Δ.Ε. Στράτου του δήμου Αγρινίου.

Πρόκειται για πρόστιμο πέντε χιλιάδων  ευρώ επειδή σε αγορανομικό & δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/4/2016 στην παραπάνω επιχείρηση διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι-βότκα-κλπ )  χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικίες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών (Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγια).
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκαν δείγματα από τα ποτά τα οποία εστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Πατρών.
Να τονιστεί πως σε περίπτωση ελέγχου της Αστυνομίας, όπου προέκυψε μεταφορά λαθραίων τσιγάρων και καπνού από 46χρονο Πατρινό στις 11 Απριλίου, ακολούθησε  έλεγχος και από το Τμήμα Εμπορίου και αποκαλύφθηκε πως σχεδόν όλα τα είδη που μετέφερε ο συγκεκριμένος ήταν χωρίς παραστατικά. Και εδώ, από τα ποτά που δεσμεύτηκαν εστάλησαν δείγματα στην Χημική υπηρεσία.
Η αρμόδια υπηρεσία θα συνεχίσει τους ελέγχους τόσο στην περίπτωση της διάθεσης αλκοολούχων ποτών , όσο και συνολικά στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα, δηλαδή σε φούρνους, ιχθυοπωλεία, καταστήματα κατεψυγμένων
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9/#sthash.56sbzsDf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου