Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Πυγμαχία ο Βαγγέλης Μουρτζιάπης !



Διάκριση κορυφής μετά απο πολλά χρόνια για το Αγρίνιο στο Ολυμπιακό άθλημα!

 
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Γ’ κατηγορίας φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου στο κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» το περασμένο Σαββατοκύριακο! Στη γιορτή αυτή του αθλήματος συμμετείχαν 160 πυγμάχοι από 45 σωματεία της χώρας και το θέαμα συναρπαστικό. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Ολυμπιακό άθλημα της πυγμαχίας, παρακολουθώντας αγώνες γεμάτους ένταση με τους αθλητές να τα δίνουν όλα για τη διάκριση. Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση η οποία έγινε με την υποστήριξη του Δήμου
Αμαρουσίου είχαμε διάκριση για την Αιτωλοακαρνανία. Το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση στους τελικούς αγώνες κατέκτησε ο αθλητής Μουρτζιάπης Βαγγέλης τον οποίο γνωρίσαμε και στις περιφερειακές εκλογές μέσα απο την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Α. Κατσανιώτη! Μετά απο αρκετά χρόνια ο Βαγγέλης με την βοήθεια του προπονητή του Δημήτρη Ευαγγελίου και απο σκληρή και επίπονη προσπάθεια έφερε στο Αγρίνιο διάκριση στο ολυμπιακό άθλημα! Ο δάσκαλος Αθανάσιος Λιόλης  από τον  Α.Σ.Π ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Αγρινίου εχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για την προσπάθεια του αθλητή η οποία έφερε νίκη για τον Αθλητικό Σύλλογο της πόλης!
Το φετινό Πρωτάθλημα διοργαάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ενώ η επόμενη διοργάνωση για το κύπελλο θα γίνει στο Αγρίνιο στις αρχές Ιουλίου!
Αξίζει να αναφέρουμε πως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών είναι η ανώτατη διοργάνωση πυγμαχίας στην Ελλάδα, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1949 από την Ελληνική ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, Πυγμαχίας και Άρσεως Βαρών. Το άθλημα της Πυγμαχίας ανεξαρτητοποιήθηκε το 1951 με την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, η οποία διοργανώνει το πρωτάθλημα έκτοτε. Οι αθλητές που αγωνίζονται, διεκδικούν μια θέση στην Εθνική ομάδα πυγμαχίας ανδρών. Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2015 είναι ο Παναθηναϊκός ενώ είναι και ο πολυνίκης της διοργάνωσης με 31 πρωταθλήματα. Tο αντίστοιχο πρωτάθλημα γυναικών ξεκίνησε το 1998.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου