Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

κινημα δημοκρατων σοσιαλιστων κερκυρας Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια...







Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου από το Wikileaks. Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες της Ελλάδας, επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης.

Είναι γνωστό ότι μεταξύ των δανειστών υπάρχει πολυεπίπεδος "εμφύλιος πόλεμος", καθώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το μείγμα της προσαρμογής στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου σε συνδυασμό με την μείωση του χρέους.

Το πολιτικό δυναμικό της χώρας από την άλλη, δείχνει να έχει "σοβαρότερα προβλήματα". Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων. Προτίμησαν ακόμα μια φορά την σύγκρουση και όχι την εθνική συνεννόηση, για το καλό του τόπου. Υπο άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν σήμερα να αξιοποιήσουν τις αντιθέσεις των δανειστών, προς όφελος της χώρας.

Ερωτηματικά, ωστόσο, προκαλούν οι διαρροές. Ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν οι διαρροές; Διότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ, αν δεν αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας, τότε αποτελούν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Συνιστούν διπλωματικό επεισόδιο και αν οι εγκληματικές ενέργειες έχουν συντελεστεί σε ελληνικό έδαφος, τότε οι Ελληνικές αρχές οφείλουν να διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες που τελέστηκαν.

Το οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της ελληνικής κρίσης χρέους κατά περίεργο τρόπο, παίρνει άλλες διαστάσεις. Γίνεται κατασκοπικό και βεβαίως θυμίζει άλλες εποχές. Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου και η χώρα παραμένει στο βάλτο. Ωστόσο, είναι γνωστό, πως «όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια»


Συντονιστική Γραμματεία ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου