Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Ύμνοι» Άδωνι για Παπασταύρου: Αν οι Έλληνες δεν ήταν διαχρονικά αχάριστοι, θα είχαν δώσει το όνομα του σε δρόμο

Προκαλεί με τη δήλωσή του για τον άλλοτε συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο αποθέωσε για τη… συνεισφορά του στη χώρα, παρά το γεγονός ότι εμπλεκόταν τόσο στις λίστες Λαγκάρντ όσο και στο σκάνδαλο με τα «Panamaleaks».

Μάλιστα, ο Άδ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να πεί πως «αν οι Έλληνες δεν ήταν διαχρονικά αχάριστοι, θα είχαν δώσει το όνομα του Παπασταύρου σε δρόμο». Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989″, χαρακτήρισε τον Στ. Παπασταύρου ως έναν «από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές απέναντι στη τρόικα», κάνοντας λόγο «για πολύτιμες υπηρεσίες» που προσέφερε στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Απέδωσε, μάλιστα, την εμπλοκή του στα Panamaleaks ως αναγνώριση των «πολύ μεγάλων του ικανοτήτων» και στο γεγονός ότι είναι «τοπ δικηγόρος».
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Παπασταύρου είναι φίλος μου, συνεργάστηκα μαζί του στην κυβέρνηση Σαμαρά. Κάποιοι πλούσιοι τον επέλεξαν για να μην φαίνονται στην Offshore. O Παπασταύρου, ως τοπ δικηγόρος, είχε πελάτες που τον προσλάμβαναν, είναι ένδειξη των δυνατοτήτων του η παρουσία του στις λίστες, είχε πολύ ισχυρούς πελάτες…Ήταν από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές, δεν μπορούσαν να τον στριμώξουν. Αν εναπόκειτο στη δική μου κρίση, θα τον είχα στη διαπραγματευτική ομάδα. Ο Τόμσεν δεν μπορούσε να στριμώξει τον Παπασταύρου γιατί ήξερε. Αν θέλεις να κάνεις διαπραγμάτευση, ποιον θα έπαιρνες μαζί σου: κάποιον που ξέρει ή κάποιον άλλο…;».
ΣΥΡΙΖΑ ρωτά Μητσοτάκη: «Συμφωνείτε με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά…;»
Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ του Σταύρου Παπασταύρου και των ικανοτήτων του, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και καλεί ταυτόχρονα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν συμμερίζεται τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος και εάν θα εξακολουθήσει να καλύπτει «τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά» και «σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης «φρόντισε να πλέξει» το εγκώμιο του Σταύρου Παπασταύρου και ότι «αφού εξήρε τις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ. Γεωργιάδης δεν δυσκολεύτηκε να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό ως «αχάριστο» επειδή δεν έχει προχωρήσει στην ονοματοθεσία δρόμου με το όνομα του».
«Εκφράζουμε την «αλληλεγγύη» μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημα του», σχολιάζει σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στο ίδιο πνεύμα πως «ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα «Στ. Παπασταύρου» ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής!».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν «στριμώξει», όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα».
Ολοκληρώνει δε την ανακοίνωσή του απευθύνοντας δύο ερωτήματα: «Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη; Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου