Τρίτη 12 Απριλίου 2016

«Κωλοτούμπα» Κοντονή, αλώβητος Γκιρτζίκης, χαμένη -φυσικά- πάλι η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ποιος βγαίνει ουσιαστικά μεγάλος κερδισμένος από την νέα μεγαλειώδη κωλοτούμπα της κυβέρνησης και για την χαμένη και πάλι «Ένωση».              
        
«Κωλοτούμπα» Κοντονή, αλώβητος Γκιρτζίκης, χαμένη -φυσικά- πάλι η ΑΕΚ
Ο Σταύρος Κοντονής όπως το συνηθίζει η συγκεκριμένη κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, προχώρησε σε μία ακόμα θεαματική κωλοτούμπα. Θυμίζω πως αυτό που έλεγε μονότονα είναι πως το Κύπελλο δεν θα ξαναρχίσει αν δεν αποχωρήσουν οι ποινικά διωκόμενοι. Ο Γκιρτζίκης από αυτή την ιστορία βγαίνει αλώβητος, η κουβέντα γίνεται για τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ και για τρεις διαιτητές. Μπορεί ο Υφυπουργός να πήρε τη δέσμευση πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθει η FIFA να φροντίσει να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με εκείνος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πως θα μπορούν να ερευνηθούν και οι υποθέσεις πιο πίσω από το 2014, αλλά αυτή η εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με «φεύγουν όλοι οι διωκόμενοι άμεσα και ξαναρχίζει το Κύπελλο». Ειδικά από την στιγμή που ο Γκιρτζίκης είναι εκτός αυτής της επτάδας.

Καμία συγκεκριμένη προοπτική δεν υπάρχει για το πότε θα καθίσουν οι επτά στο σκαμνί, καμία παραίτηση δεν υπάρχει, ο Γκιρτζίκης μένει εκτός κάδρου σε πιθανότητα έστω πρόωρης αποχώρησης. Ακόμα και όταν εξετάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, τις υποθέσεις των επτά, είναι κανείς βέβαιος πως οι αποφάσεις θα είναι εναντίον τους και θα καταδικαστούν και οι επτά; Αρκετή πίεση ώστε να καταστεί δυνατή έστω και μία οικειοθελής αποχώρηση από τους ποινικά ελεγχόμενους δεν υπήρξε, χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εξεταστούν οι επτά αρκετά αόριστο, οπότε «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».


Πάμε τώρα στο πώς επηρεάζει αυτή η εξέλιξη την ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχει να δώσει πλέον δεδομένα, εφόσον αρχίσει κανονικά το Κύπελλο, δέκα αγώνες, εκ των οποίων οι εννέα είναι φωτιά. Η «Ένωση» σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δώσει, κατά πάσα πιθανότητα, τρία ματς φωτιά για το Κύπελλο σε δέκα ημέρες και μετά να πάει να δώσει και αγώνες πλέι-οφ με την ομάδα να βρίσκεται ήδη στα όρια της και βέβαια με τις πιθανότητες, σύμφωνα με την εικόνα που εμφανίζει αυτή τη στιγμή η ομάδα, να μην είναι υπέρ της.

Όλες οι αμφιβολίες που είχα διατυπώσει λοιπόν για την αβανταδόρικη στάση της «Ένωσης» απέναντι στον Κοντονή δικαιώνονται απόλυτα. Η ΑΕΚ σχεδόν πανηγύριζε όταν ο υφυπουργός διέκοψε το Κύπελλο. Τώρα μετά το νέο «ζογκλερικό» της κυβέρνησης η ΑΕΚ πρέπει να παίξει με άδικους όρους τον θεσμό στον οποίο έχει επενδύσει πολλά για φέτος και αμέσως μετά να πάει να δώσει και έξι ντέρμπι στα πλέι-οφ, μέσα σε ένα άκρως πιεσμένο χρονοδιάγραμμα.

Η άποψη μου είναι πώς όσες εξελίξεις υπήρξαν μπορεί να επηρεάσουν τις εκλογές, αλλά και πάλι διατηρώ ζωηρές αμφιβολίες για το αν έστω και οι επτά που θα παραπεμφθούν, θα καταδικαστούν κιόλας. Από τις εξελίξεις μία ομάδα είναι αυτή που χαμογελά και πάλι, αυτή που πάντοτε ικανοποιείται από τις αποφάσεις τόσο των κυβερνήσεων όσο και της Δικαιοσύνης. Η ΑΕΚ θα συρθεί να παίξει το Κύπελλο με άνισους όρους και βέβαια με όλες τις πιθανότητες και τις συνθήκες, όπως πάντα εναντίον της. Τώρα είναι αργά να μετανιώσουν για την επιλογή τους, να βαράνε παλαμάκια στον Κοντονή. Γιατί μπορεί να έλεγαν πως θέλουν τη διεξαγωγή του Κυπέλλου στην ΑΕΚ, αλλά τώρα που θα βάλουν την ομάδα να παίζει ματς φωτιά κάθε τρεις-τέσσερις μέρες.

Τι έγραφε η στήλη στις 3 Μαρτίου

Ο τίτλος του κειμένου ήταν ο εξής: «Ο Κοντονής τιμωρεί την ΑΕΚ κι αυτή του λέει μπράβο». Μιλάμε για 100% επαλήθευση. Γιατί η ΑΕΚ δεν θα παίξει το Κύπελλο με ίσους όρους, όταν θα έχει να δώσει πολλά κρίσιμα ματς μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Άρα επί της ουσίας ο Κοντονής την ΑΕΚ τιμώρησε. Επιπλέον η «Ένωση» θα πρέπει ν’ ασχοληθεί με το ζήτημα του αν η 2η αγωνιστική που έχει δεχτεί ως τιμωρία, θα μετρήσει με τον Ατρόμητο και θα είναι και η τελευταία που θα εκτίσει. Γιατί από τη στιγμή που το Κύπελλο γίνεται κεκλεισμένων με απόφαση του υπουργού, δεν ξέρω αν θα μετρήσει σαν έκτιση ποινής, οπότε μπορεί να υπάρχει τιμωρία στον πρώτο εντός έδρας αγώνα των πλέι-οφ, ώστε να συμπληρωθούν εκεί οι δύο αγωνιστικές.

Πέρσι πάντως για την ίδια υπόθεση, αλλά μόνο με ματς πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε δικαιωθεί από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Αρχικά η Σούπερ Λίγκα είχε ανακοινώσει πως ο αγώνας του «τριφυλλιού» με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί σαν αγώνας που μετράει η ποινή, γιατί είχε συμπέσει με την απόφαση του Κοντονή να κλείσει για δύο αγωνιστικές τις εξέδρες και είχε αποφανθεί πως θα έπαιζε κεκλεισμένων και με την Ξάνθη. Όμως στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός είχε δικαιωθεί και με την ακριτική ομάδα έπαιξε κανονικά με κόσμο. Ας το έχουν υπόψη τους στην ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου