Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αγρίνιο: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις κάρτες σίτισης (φωτο)

geg-foitites-sitisi2Σε συμβολική κατάληψη του εστιατορίου στο οποίο σιτίζονται προχώρησαν πριν από λίγη ώρα φοιτητές των τμημάτων ΔΕΑΠΤ-ΔΠΦΠ , στην οδό Κέντρου . Ο λόγος, όπως εξηγούν φοιτητές ,είναι ότι δεν θεωρούν λογικό να πληρώνουν για κάρτα σίτισης ή σε περίπτωση που δεν μπορούν να εκδώσουν τέτοια λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων των οικογενειών τους να πληρώνουν το αντίτιμο των 2 ευρώ για κάθε γεύμα.

Το φυλλάδιο που διανείμουν αυτή την ώρα φοιτητές των τμημάτων που κατέλαβαν το εστιατόριο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τη στιγμή όπου χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογική επίθεση του κράτους-κεφαλαίου, θεσπίζεται από το κράτος η προϋπόθεση φορολογικής ενημερότητας για την έκδοση της κάρτας σίτισης , κάτι το οποίο γονατίζει περισσότερο τον φοιτητή. Με λίγα λόγια όποιος χρωστάει στην εφορία δεν έχει πρόσβαση στην φοιτητική μέριμνα!!! Σαν να μην έφτανε αυτό , η υπάρχουσα λέσχη σερβίρει φαγητό κακής ποιότητας και εισπράττει το αντίτιμο των 2 ευρώ για κάθε μερίδα από τους φοιτητές που δεν έχουν κάρτα , τη στιγμή που πετιέται φαγητό στα σκουπίδια (…)
geg-foitites-sitisi1
Απαιτούμε: -Δημόσια και Δωρεάν Μέριμνα στα χέρια του Πανεπιστημίου
-Καμία κάρτα σίτισης- η τροφή δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό».
Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη σχολιάζουν πως δεν είναι λογικό από τη στιγμή που, όπως λένε, δεν έχουν τις βασικές παροχές που απαιτούν, όπως εστίες και σωστές τουαλέτες , να καλούνται να πληρώνουν για το φαγητό τους, ενώ εξηγούν πως σήμερα κανένας φοιτητής δεν θα πληρώσει για τη σίτισή του στο εστιατόριο.
Nα σημειωθεί ότι οι Φ.Σ. των Τμημάτων ΔΕΑΠΤ και ΔΠΦΠ προχώρησαν σε κατάληψη των τμημάτων τις προηγούμενες ημέρες, ζητώντας φοιτητική μέριμνα, υλικοτεχνικές υποδομές και Επαγγελματικά δικαιώματα αντίστοιχα του προγράμματος σπουδών.
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82/#sthash.CzTkw4Al.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου