«Κλείδωσε», εκτός απροόπτου, η συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού για τη συγκρότηση της επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου που είχαν συμφωνήσει Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τελευταία τους συνάντηση.
Ύστερα από την εμπλοκή που παρουσιάσθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η οποία είχε να κάνει με διαφωνίες ως προς τον συσχετισμό και τον χαρακτήρα της επιτροπής, οι δυο πλευρές φαίνεται ότι βρήκαν κοινό τόπο, έτσι ώστε να κάνουν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω συμπόρευση και συνεργασία.
Σήμερα το πρωί, όπως σας είχαμε ενημερώσει από την Κυριακή, υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών.
Οι τρεις τους, εκπροσωπώντας τους φορείς τους, φαίνεται να συμφώνησαν στο σύνολο σχεδόν των ζητημάτων που άπτονται στη σύνθεση της επιτροπής.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός της επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, θα αποτελείται από 29 έως 31 μέλη καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα λευκός καπνός για τη συμμετοχή ή όχι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
Συμφωνία υπάρχει και ως προς τις 15 προσωπικότητες που θα είναι κοινής αποδοχής αλλά και ως προς τον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν τα κόμματα και οι κινήσεις.
Η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώθεί το αργότερο μέχρι την Τέταρτη μαζί με τα βιογραφικά των μελών που θα την αποτελούν.
Στην επιτροπή θα μετέχει και το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ευρώπη και την Ελλάδα, πρόεδρος του οποίου είναι η Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο κατάλογος θα είναι ενιαίος και με αλφαβητική σειρά, χωρίς να αποτυπώνεται η συμμετοχή του κάθε κόμματος έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως ενιαία έκφραση.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση θα ακολουθήσει συνάντηση όλων των μελών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα εκλεγεί ένα μικρό και ευέλικτο συντονιστικό αποτελούμενο από 4 έως 7 μέλη