Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στην έξοδο ο Καμμένος, αδειάζει το γραφείο του ακύρωσε ταξίδι στις ΗΠΑ

stin-eksodo-o-kammenos-adeiazei-to-grafeio-tou-akurwse-taksidi-stis-ipa
Σκληρό μπρα ντε φερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στήνει ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την απαίτηση για αποπομπή Μουζάλα που δεν ικανοποιήθηκε πάραυτα.Σκληρό «μπρα ντε φερ» με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στήνει ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος καθώς το Μαξίμου δείχνει «απρόθυμο» να ικανοποιήσει την απαίτηση του να εκδιώξει πάραυτα τον Γιάννη Μουζάλα επειδή είπε τα Σκόπια, Μακεδονία.
Συνεργάτες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταφέρουν την εικόνα ότι είναι αμετακίνητος στο τελεσίγραφο «ή αυτός ή εγώ» που φέρεται ότι επέδωσε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυξημένη κινητικότητα υπάρχει στο γραφείο του Υπουργού στο Πεντάγωνο - μαζεύονται φάκελοι και σημειώματα- ενώ έγινε γνωστό ότι ο υπουργός ακύρωσε προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι στις ΗΠΑ.
Η άκαμπτη στάση Καμμένου που απαιτεί να υπάρξει «εδώ και τώρα» απόφαση αποπομπής του Γιάννη Μουζάλα πριν καν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τη κρίσιμη σύνοδο Κορυφής, δημιουργεί σύγχυση για τις πραγματικές επιδιώξεις του κυβερνητικού εταίρου.
Διότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου διαχώρισε την «άρση» της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Υπουργού από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που υπονόησε ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει.
Και αυτό όμως είναι κάτι που εύκολα μπορεί να τεθεί υπό αίρεση.
Η ασπίδα προστασίας που ανοίγουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Μουζάλα και οι αιχμές για την στάση των ΑΝ.ΕΛ μεγαλώνουν το ενδοκυβερνητικό πρόβλημα και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη διαχείριση εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου.

Χρυσοβελώνη: Για τον Καμμένο αυτά αποτελούν στάση ζωής  

« «Για τον κ. Καμμένο και για τους ΑΝΕΛ αυτά αποτελούν στάση ζωής...Είναι ένα θέμα το οποίο πληγώνει και θίγει τα θέματα της εθνικής ταυτότητας της χώρας» η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη το απόγευμα της Πέμπτης και αφού είχε γίνει το ραντεβού Τσίπρα- Καμμένου.
«Με τα θέματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ταυτότητας της χώρας δεν μπορούμε να παίζουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθη» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη.  
Η κ. Χρυσοβελώνη όπως άλλωστε και ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Πέμπτης έβαλαν στην ίδια ζυγαριά την αιτούμενη παραίτηση Μουζάλα με τις παραιτήσεις των στελεχών των ΑΝΕΛ  Χαϊκάλη Δημήτρη Καμμένου και Σγουρίδη οι οποίοι, όπως είπε, παραιτήθηκαν ενώ έκαναν «δηλώσεις λιγότερης βαρύτητας»

Ζουράρις: Ο Μουζάλας δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί ούτε να ζητήσει συγνώμη      

Απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ και στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα στέκεται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις.
Σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο κ. Μουζάλας δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, αλλά ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη για μια γκάφα, για ένα γλωσσικό ολίσθημα, για μια ανοησία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Μάλιστα, σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να εμμένουμε σε τέτοια θέματα, περί «όνου σκιάς» και απέδωσε την «γκάφα» του κ. Μουζάλα στην κόπωση αλλά και στις συνεχείς επαφές του υπουργού με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους παράγοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι συστηματικά, όπως ανέφερε, αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια.
Το θέμα δεν είναι ο κ. Μουζάλας, υποστήριξε ο κ. Ζουράρις, αλλά η ελεεινή συμπεριφορά του ελληνικού κράτους επί 25 χρόνια, που δεν κατήγγειλε ποτέ την Ενδιάμεση Συμφωνία και δεν υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να αποκαλούν τα Σκόπια με το προσωρινό επίσημο όνομα, δηλαδή «FYROM».
Ο κ. Ζουράρις υπενθύμισε τη θέση του πως όποιος παραχωρεί όνομα, εκχωρεί έδαφος, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν ισχύει στην περίπτωση Μουζάλα, καθώς έγινε εκ παραδρομής και μάλιστα το πήρε πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου