Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο Παπανδρέου παίρνει πίσω το αίμα του από τον Καραμανλή: «Εκτροχίασε τη χώρα, τους τιμωρεί και η ΕΕ»

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης Καραμανλή εξαπολύουν ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αναφορικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να ζητήσει πίσω τα χρήματα που έδωσε το 2009 στα πλαίσια του «πακέτου Χατζηγάκη».
Σε ανακοίνωση του, το Κίνημα αναφέρει ότι «αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ο τρόπος που πολιτεύθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, με τη χρήση του Κράτους ως εργαλείου πελατειακής σχέσης με τους πολίτες, ήταν η γενεσιουργός αιτία του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας. Η δε παντελής περιφρόνηση για θεσμούς και κανόνες, οδήγησαν στη στατιστική απάτη των Greek Statistics, αφήνοντας τη χώρα αθωράκιστη απέναντι στις αγορές».
Παράλληλα, το Κίνημα κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ¨επιφυλάσσει ασυλία» στην κυβέρνηση Καραμανλή και τονίζει ότι τα πεπραγμένα εκείνης της περιόδου θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε την υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου να ανακτήσει από τους Έλληνες αγρότες την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζει, κρατική ενίσχυση ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία χορηγήθηκε το 2009 από την κυβέρνηση Καραμανλή. To γνωστό τότε, προεκλογικά, και ως «πακέτο Χατζηγάκη». Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής αδυναμίας προκύπτει η ανάγκη κάλυψης του τεράστιου αυτού ποσού.
Αποδεικνύεται δυστυχώς για μία ακόμη φορά ότι ο τρόπος που πολιτεύθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, με τη χρήση του Κράτους ως εργαλείου πελατειακής σχέσης με τους πολίτες, ήταν η γενεσιουργός αιτία του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας. Η δε παντελής περιφρόνηση για θεσμούς και κανόνες, οδήγησαν στη στατιστική απάτη των Greek Statistics, αφήνοντας τη χώρα αθωράκιστη απέναντι στις αγορές.
Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης αυτής θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ οι επιπτώσεις θα γίνονται διαρκώς αισθητές, όση ασυλία κι αν της επιφυλάσσει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου, 2009 – 2011, παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες, προχώρησε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και τη Διοίκηση, με βασικό πυρήνα τη Διαφάνεια, προκειμένου να εξοβελίσει κάθε τέτοιο φαινόμενο και να επαναφέρει τη θεσμική λειτουργία.
Πάγια αντίληψη και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ σήμερα είναι πως αν δεν υπάρξει ξερίζωμα του πελατειακού κράτους, των στρεβλών πρακτικών και παθογενειών του παρελθόντος, με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια λογική και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων για κανόνες που σέβονται τον πολίτη και την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου