Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μυρίζει ανασχηματισμός στο Μαξίμου: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι

Σενάρια ανασχηματισμού επεξεργάζονται κυβερνητικά στελέχη, τα οποία πιστεύουν ότι έρχεται ο καιρός για να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα και να πάρει μια νέα πνοή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thecaller.gr, ο ανασχηματισμός θα γίνει λίγο μετά την αξιολόγηση, έτσι ώστε να δοθεί η εικόνα της ανανέωσης που επιζητά το Μαξίμου, υπό τη δίνη των χαμηλών δημοσκοπικών ευρημάτων.
Στα πλαίσια αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προσπαθήσει να τοποθετήσει πρόσωπα τα οποία δεν εμφανίζουν μεγάλη φθορά, ενώ παράλληλα θέλει να δώσει το στίγμα της διεύρυνσης στην Κεντροαριστερά.
Οι υπουργοποιήσιμοι του ΣΥΡΙΖΑ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι ο πάγκος είναι…φτωχός και δεν υπάρχει η δεξαμενή στελεχών τα οποία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν. Εν τούτοις, πολλές πιθανότητες υπουργοποίησης συγκεντρώνει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ζαχαριάδης, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να προσελκύσει και άλλα ακροατήρια πιο κοντά στη σοσιαλδημοκρατία, λόγω των μετριοπαθών θέσεων του και των καλών τηλεοπτικών του εμφανίσεων. Υποψήφιος προς υπουργοποίηση φαίνεται πως είναι και ο Γιώργος Βαρεμένος, καθώς και οι κύριοι Φάμελλος και Μανιός, σε πιο περιφερειακά υπουργεία, αλλά και ο Γιώργος Παραστατίδης.
Οι αποστασιοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει και μια διεύρυνση σε στελέχη τα οποία ανήκουν στην Κεντροαριστερά, ωστόσο έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τέτοια στελέχη, βρίσκονται κυρίως σε επαφές με την Σοσιαλιστική Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει πως είναι ανοιχτή σε συζητήσεις στη βάση μιας έντιμης πολιτικής συνεννόησης.
Η ομάδα Κουβέλη
Ένα από τα χαρτιά που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι και αυτό του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εικάζεται ότι θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης θεωρείται ότι έχει υπό την επιρροή του μια ομάδα πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ, και θα μπορούσε να δώσει ένα στίγμα διεύρυνσης.
Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Μαρία Γιαννακάκη και την Μαρία Ρεπούση, ωστόσο το πρόβλημα με την δεύτερη θα είναι η σφοδρή αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου