Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Νέα πρόκληση Κασιδιάρη στα επεισόδια της Αρεόπολης – Τι είπε στον Αστυνομικό Διευθυντή – ΒΙΝΤΕΟ

Αθωώθηκε η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης
Αθώα κρίθηκε  η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση του νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Η υπόθεση που ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια εκδικάστηκε στο Ι' Τριμελές  Πλημμελειοδικείο παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη που είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της για ψευδορκία και της συκοφαντική δυσφήμισης.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: "Μετά από εννέα  χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλά για όλους".

ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ
Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλ. Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών.
Η πανεπιστημιακός βρέθηκε στο εδώλιο καθώς είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του μετέπειτα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο Κασίδιαρης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. "Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου" υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: "Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης".
Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της καθηγήτριας από το πανεπιστήμιο, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.

Διαβάστε επίσης
Νέα πρόκληση Κασιδιάρη στα επεισόδια της Αρεόπολης – Τι είπε στον Αστυνομικό Διευθυντή – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου