Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Θέμα στην κυπριακή Βουλή η συνέντευξη του Σφακιανάκη


Θέμα στην κυπριακή Βουλή η συνέντευξη του Σφακιανάκη
Με καυστικό σχόλιο στο Twitter σχολίασε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, την πολύκροτη συνέντευξη του τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη, που προβλήθηκε από το ΡΙΚ στην εκπομπή «Τετ-α-τετ», με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος.
Ο κ. Ομήρου έγραψε: «Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!».
Το  ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει στη Βουλή το θέμα της προβολής της συνέντευξης.
«Η κρατική Τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης. «Είναι γι` αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία», σημειώνει.
Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι το ΡΙΚ επέμεινε στη προβολή «των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή».
Ο κ. Λουκαίδης έθεσε θέμα και την στάση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων, σ` ότι αφορά την «παρεκτροπή» του ΡΙΚ. «Ξεχάστηκε μήπως ο αντιρατσιστικός εκπαιδευτικός στόχος της χρονιάς και τα εύγε για το βραβευθέν έργο των μαθητών μας ‘Μετανάστες';», διερωτάται ο Γ. Λουκαΐδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου