Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μεσολόγγι: Έκπληξη και ερωτηματικά με την σύλληψη του πρώην δημαρχου

po-dimarxeio-mesΗ είδηση έσκασε σαν βόμβα στον χώρο της αυτοδιοίκησης: Συνελήφθη πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος της Αερολέσχης της πόλης για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών με αεροπλάνο με “αμοιβή” 5.000 ευρώ από τον καθένα.

Όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί,  πρόκειται για τον αντιπτέραρχο ε.α.  Γιώργο Πρεβεζάνο που είχε εκλεγεί (5.381 ψήφους και 44,10% στον α΄ γύρο και 6.140 και 53,90% στον β΄) με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχος Μεσολογγίου από το 2002 έως το 2006, ενώ ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τις δύο επόμενες δημοτικές περιόδους 2006-2010 και 2010-2014.Koi-prevezanos1Μάλιστα, ο κ. Πρεβεζάνος ο οποίος αποχώρησε στις εκλογές του 2014, είχε δηλώσει τη στήριξή του στο σημερινό “γαλάζιο” δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο.
Γνωστός «γαλάζιο» στέλεχος της περιοχής, ο κ. Πρεβεζάνος δεν είχε διστάσει ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να στείλει το 2001  ανοιχτή επιστολή στους δημότες του Μεσολογγίου να χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητους» όλους τους βουλευτές γιατί δεν αντιδρούσαν στη μεταφορά του Εφετείου στο Αγρίνιο.
Koi-prevezanos2
O κ. Πρεβεζάνος με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τοπικά στελέχη της ΝΔ 
Ο πρώην δήμαρχος είχε απασχολήσει και πριν τρία χρόνια την επικαιρότητα καθώς είχε κληθεί να πληρώσει 13 χιλιάδες ευρώ, για  να εξοφλήσει «ροζ τηλεφωνήματα» που έκαναν εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ για τους οποίους είχε εξασφαλίσει το 2004 τηλεφωνικές γραμμές. Ωστόσο, η απόφαση δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο παρά μόνο από τη δημαρχιακή επιτροπή,  ενώ ποτέ δεν ζητήθηκαν στοιχεία για τα τηλέφωνα που έκαναν κατάχρηση!
Τα τελευταία χρόνια ο κ. Πρεβεζάνος ασχολείται ενεργά με την Αερολέσχη του Μεσολογγίου, έχοντας οργανώσει εκδηλώσεις αεραθλητισμού, ενώ κατά το παρελθόν έχει κληθεί πολλές φορές να σχολιάσει σε μέσα ενημέρωσης θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια πτήσεων κλπ.
Γενικά η εικόνα του ως αιρετού και πρώην μάχιμου ανώτατου αξιωματικού της Π.Α. , ήταν αυτή ενός ανθρώπου με αρχές, αυστηρότητα  και τυπικότητα στις κινήσεις του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, σχετικά με το μέγεθος της εμπλοκής του στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από το Μεσολόγγι στην Ιταλία, με μικρά αεροπλάνα. Η σύλληψη του ιδίου, όσο και άλλων γνωστών Μεσολογγιτών, έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του ιδίου αναφορικά με την υπόθεση αλλά και οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μετά τις χθεσινές συλλήψεις.
Mε πληροφορίες από το http://www.aftodioikisi.gr/
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b3%ce%b9-%ce%ad%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5/#sthash.5aQFZB8k.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου