Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Γ. Πεταλωτής για την πρόταση Παπανδρέου: «Είμαστε ανοιχτοί στους προοδευτικούς πολίτες»


Για την πρόσφατη επιστολή-απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και την πρότασή του να λάβει μέρος και ο ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής στον σταθμό «Στο Κόκκινο».


«Πάρα τις πολύ μεγάλες διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σοβαρό, πρέπει να συνομιλήσουμε με την κοινωνία και όχι με τους μηχανισμούς. Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στους προοδευτικούς πολίτες σε δυνάμεις και κινήσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, για να προσθέσει πως «όταν απευθύνεις μια πρόσκληση για ένα μεγάλο προοδευτικό πόλο και όχι συμπληρωματικό, πρέπει να κάνεις υπερβάσεις να απευθυνθείς στην κοινωνία και να είσαι ανοιχτός».
«Οι διευθετήσεις μεταξύ μηχανισμών δεν αφορούν την κοινωνία. Μας αφορούν ανοιχτές προοπτικές και πόρτες σε όσους μπορούν να σταθούν σε ένα προοδευτικό πλαίσιο. Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον εαυτό του μέσα σε αυτό το πλαίσιο», υποστήριξε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι «η πρόταση δεν έγινε για χάρη εντυπωσιασμού».
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του «Κινήματος» επισήμανε ότι «ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει, είναι μεγάλη η ανάγκη συγκρότησης ενός πόλου με προοδευτικό πρόσημο απέναντι στα αδιέξοδα της κρίσης, μακριά από συντηρητικές επιλογές που αποτελούν το αντίπαλο δέος και δεν συνιστούν λύση». «Μας αφορά ένας αυτόνομος προοδευτικός πόλος με σαφές μεταρρυθμιστικό πλαίσιο. Οι συναινέσεις είναι απαραίτητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα στείλει επιστολή ο Γ. Παπανδρέου στον Αλ. Τσίπρα απάντησε:»Τα διαδικαστικά θα συμφωνηθούν και όποιος βλέπει τον εαυτό του μέσα σε έναν πραγματικά προοδευτικό πόλο μπορεί να συμμετάσχει. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να χωρέσουν είναι δεκτοί και επιθυμητοί σε αυτό τον διάλογο».

Εξάλλου, κατέθεσε την άποψή του σχετικά με το εγχείρημα δημιουργίας ενός νέου φορέ, λέγοντας πως «είναι δύσκολο να ευοδωθεί το εγχείρημα όχι ακατόρθωτο, όσο επιβεβλημένο άλλο τόσο δύσκολο είναι».
Τέλος σχολιάζοντας τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και του Σαμαρά είπε: «Η έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελεί λύση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δείξει ότι είναι μεταρρυθμιστής. Το μέτωπο είναι ο λαϊκισμός αλλά γιατί εξαιρείται η ΝΔ και ο Σαμαράς από τον λαϊκισμό; Τα Ζάππεια δεν ήταν λαϊκισμός;».http://www.stokokkino.gr/article/1000000000028622/G-Petalotis-Giati-o-Papandreou-thelei-kai-ton-SURIZA-sto-dialogo-gia-ton-proodeutiko-polo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου