Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

"Δύσκολη η εφαρμογή της συμφωνίας"... "Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός"

Γεννηματά: Δύσκολη η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας"Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός"...

Τη θέση της πως είναι δύσκολη η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - Τουρκίας, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά...
μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. “Είναι σίγουρα θετικά να υπάρχει συμφωνία όμως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και αστερίσκοι. Κατ' αρχήν θα κριθεί από την υλοποίησή της.

Η αίσθησή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία αυτή στην πράξη και βεβαίως δεν αποτελεί την κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα έπρεπε να αποκτήσει επιτέλους η Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως ο ρόλος της Τουρκίας έχει αναβαθμιστεί καθώς αποτελεί το “κλειδί” για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ βρίσκεται σε θέση άμυνας. Η ίδια σημείωσε ότι το θέμα έχει γίνει από ευρωπαϊκό, διμερές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κάτι που δεν έχει συνάδει με τα όσα συμφώνησαν οι αρχηγοί στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Είχα πάντοτε την άποψη ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει (σσ ο Αλ. Τσίπρας) την απόφαση των πολιτικών αρχηγών και νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η άποψή μου. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα και στην οικονομική κρίση προστέθηκε και η προσφυγική κρίση με πολύ μεγάλη ευθύνη και της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων", είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στην παρουσία περίπου 45.000 προσφύγων σε ελληνικό έδαφος και το τι τελικά θα γίνει με αυτούς η κ. Γεννηματά είπε:

"Πρέπει να αποσαφηνιστεί και να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις η κυβέρνηση και να μας πει σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα γίνει η μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων, διότι δεν προκύπτει έτσι όπως διαβάζουμε τη συμφωνία".

Αναφερόμενη στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, η κ. Γεννηματά είπε: "Αναρωτιέμαι πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη στάση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός".

Η ίδια τόνισε πως στην περίπτωση κινδύνου πτώσης της κυβέρνησης η παρούσα Βουλή θα πρέπει να δώσει τη λύση με τη δημιουργία κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα. Στρέφοντας τα "πυρά" της κατά της κυβέρνησης είπε πως τα στελέχη της “ασχολούνται περισσότερο με την προπαγάνδα παρά με τα προβλήματα της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου