Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Αγωνιώ για την ανασυγκρότηση του χώρου εδώ και πολλούς μήνες Διότι αν μείνουμε κατακερματισμένοι, θα έχουμε οριστικά τελειώσει στις επόμενες εκλογές.

Stefanos Parastatidis
Για ποιο λόγο αναζητούν την ανασυγκρότηση τα κόμματα του προοδευτικού χώρου;
Η αληθής απάντηση είναι μία & απλή: Γιατί μόνα τους δεν μπορούν να μεγαλώσουν.
Κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν μπορεί να επαναφέρει έστω και τον ελάχιστο αριθμό προοδευτικών πολιτών που έχουν επιλέξει την αποχή και το περιθώριο....
Είναι η συνεργασία-ανασυγκρότηση η λύση του προβλήματος;
Σίγουρα όχι από μόνη της. Μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει και το κύκνειο άσμα αυτών.
Η συνεργασία των κομμάτων δεν συνεπάγεται συνάθροιση των ποσοστών τους. Η δε ώθηση/προοπτική που θα μπορούσε να προκύψει από τη συνεργασία έχει μονάχα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά.
Το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό· είναι βαθιά πολιτικό. Θα πρέπει τα κόμματα να απαντήσουν πρώτα στους εαυτούς τους γιατί δεν μπορούν να μεγαλώσουν.
Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα για τον προοδευτικό χώρο;
Σίγουρα δεν είναι πώς θα μεταφερθούν ψήφοι από το ένα κόμμα στο άλλο ή να το πω διαφορετικά ''ποιος θα κλέψει ποιον''.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το μείζον πολιτικό ζητούμενο ήταν η αποχή τού 50+1. Το προσπεράσαμε. Άλλωστε, δεν είναι αυτές οι ''έτοιμες'' ψήφοι. Πρέπει να κοπιάσουμε.
Αν ο προοδευτικός χώρος έχει μία αποστολή, αυτή είναι η επανένταξη όσων συνειδητά απέχουν. Ο δρόμος που θα χαραχθεί, είναι ο ίδιος δρόμος για την επιστροφή όλων.
Και ένα σχόλιο: Γράφω και αγωνιώ για την ανασυγκρότηση του χώρου εδώ και πολλούς μήνες. Γιατί; Διότι αν μείνουμε κατακερματισμένοι, θα έχουμε οριστικά τελειώσει στις επόμενες εκλογές.
Παρακολουθώ, περιμένω, και πλέον αναρωτιέμαι: Γίνεται η ανασυγκρότηση μέσω καναλιών, άρθρων ή επιστολών;
Εγώ ξέρω ότι αν οι επικεφαλής επιθυμούν ειλικρινά τη συνεργασία, κλείνονται οι 3 σε ένα δωμάτιο και δεν βγαίνουν μέχρι να συμφωνήσουν. Έτσι θα το κάναμε στο χωριό μου.
Το κουράσαμε· δημιουργούμε νέες τριβές· καβγαδίζουμε στη Βαβέλ των social media. Σιγά σιγά ορίζουμε οι ίδιοι το τέλος μας. Και δεν το βλέπουμε ρε γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου