Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Γιατί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται την επανεμφάνιση Παπανδρέου

Ανεξάντλητους πρωινούς καφέδες στη Χαριλάου Τρικούπη και σκεπτικισμό στην Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει η δυναμική επανεμφάνιση Παπανδρέου, αρχής γενομένης από την ηγετικού στιλ ομιλία του στο συνέδριο του Ποταμιού.
Τι φοβάται η Φώφη και το ΠΑΣΟΚ
Στη Χαριλάου Τρικούπη, επικρατεί κινητικότητα όσον αφορά την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η πολιτική σύμπραξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία του Κινήματος, εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με μια ενδεχόμενη μείωση των ποσοστών του κόμματος. Αυτά τα σενάρια μάλιστα, τροφοδοτούνται από το σενάριο της “δικαίωσης Παπανδρέου”, σχετικά με τις αποφάσεις του όσον αφορά την οικονομική κρίση κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του.
adsense]
Παράλληλα, πληροφορίες του thecaller.gr αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί και η ανησυχία όσον αφορά τη διεύρυνση του κόμματος σε πιο αριστερά ακροατήρια και κυρίως σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η μέχρι στιγμής στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να αποδίδει, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα »άγχος» σχετικά με την απήχηση που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου σε τέτοια ακροατήρια, κυρίως λόγω των προωθημένων απόψεων του σε κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία ήταν πάντα στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν στο thecaller.gr ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί συνεννόηση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος, με βάση την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα, στην περίπτωση που θα υπήρχε τέτοια σύμπλευση, το ΠΑΣΟΚ θα…πέταγε τη σκούφια του προκειμένου να «εκμεταλλευθεί» την απήχηση του Γιώργου Παπανδρέου σε πιο αριστερά ακροατήρια.
Ανησυχούν και στον ΣΥΡΙΖΑ
Σκεπτικισμός -ανάμεσα στο άγχος του προσφυγικού και της αξιολόγησης- επικρατεί και στην Κουμουνδούρου, η οποία αισθάνεται ότι βρίσκεται στην “κινούμενη άμμο” μιας ενδεχόμενης ραγδαίας μείωσης των ποσοστών της. Στην περίπτωση που συνεχιστεί η δυναμική επανεμφάνιση Παπανδρέου, υπάρχει η ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μπορούσε να προσελκύσει τα λεγόμενα τμήματα των υποστηρικτών του “δημοκρατικού σοσιαλισμού” και αρκετούς “παπανδρεϊκούς” οι οποίοι αυτή τη στιγμή στεγάζονται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ και είτε έχουν “χαλαρή” οργανική ένταξη στο κόμμα, είτε είναι απλώς ψηφοφόροι. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί και λόγο των καλών σχέσεων που παραδοσιακά έχει ο κ. Παπανδρέου με κινήματα κοινωνικών δικαιωμάτων και οικολογικά κινήματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου