Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση...

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση



Απόλυτα ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής επέστρεψε στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παρά την κούραση από το δύσκολο διήμερο, η εντολή που έδωσε προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του ήταν μία. Στρώσιμο στην δουλειά προκειμένου να κλείσουν όλα τα δύσκολα ανοιχτά μέτωπα.

Στο...
Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν πως τα δύσκολα είναι μπροστά τους. Η υλοποίηση της συμφωνίας είναι ένα βουνό για τον ξεχαρβαλωμένο διοικητικό μηχανισμό της χώρας.

Όλοι θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τόσο το πολιτικό, όσο και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να είναι έτοιμο για αυτή την κολοσσιαία επιχείρηση. Ταυτόχρονα, δεν κρύβουν πως επιθυμούν να διαψεύσουν τους καλοθελητές σε Ελλάδα και εξωτερικό που δεν χάνουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν πως η εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας είναι σχεδόν αδύνατη.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν κρύβουν και την ικανοποίηση τους για τα όσα αθόρυβα κατόρθωσε να πετύχει η ελληνική διπλωματία. Τις ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο Συνόδους Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Είχε τακτική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Ρούτε, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Φυσικά, ξεχωρίζουν την συνεργασία με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, καθώς από το Μαξίμου υπογραμμίζουν πως ήταν ζήτημα τιμής η υποστήριξη των κυπριακών θέσεων έναντι των προκλητικών τουρκικών αξιώσεων.

Αυτό που επιθυμεί από εδώ και μπρος ο Πρωθυπουργός, είναι η άμεση συμφωνία με τους Θεσμούς και το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη πως θα τελειώσει άμεσα και με αυτό. Μόλις γίνει πραγματικότητα, εκτιμούν πως θα καταφέρουν να επιφέρουν και θετικές αλλαγές στην πραγματική οικονομία, κάτι που αποτελεί και τον κυρίαρχο στόχο τους. Στοίχημα μεγάλο για τον Αλέξη Τσίπρα, να είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα σημειώσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην δεύτερη -καταραμένη για την ελληνική οικονομία- δεκαετία του 21ου αιώνα.

Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου